Щороку восени відзначають День української писемності та мови – у пам’ять про святого Нестора Літописця. Цьогоріч ми вперше відзначили його в іншу дату – 27 жовтня.

Бібліотека-філія №15 не залишається осторонь святкування Дня української писемності та мови. З нагоди свята, у бібліотеці пройшов День інформації «Лунай, прекрасна наша мово!». Його мета – привернути увагу користувачів до проблеми читання, змінити психологічне ставлення до книги, до краси та мелодійності рідної мови, яка єднає націю і створює її індивідуальне обличчя.

Протягом дня в бібліотеці відбувалися різноманітні активності, присвячені Дню української писемності та мови. Відвідувачі взяли участь у калейдоскопі фактів «Про рідну мову», грі-пораді «Говоримо правильно», під час яких учасники розширили свої знання і дізнались цікаві відомості про значення слів, їхню будову та правильну вимову.

Окрім цього, проведено мовознавчий онлайн-екскурс «Рідна мова – чарівниця, душі народної скарбниця». Напередодні свята в читальній залі бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Мова – духовний скарб нації», яку бібліотекарі презентували своїм читачам.

 

Наше місто. – 2023. – 16 листопада. – с.3.