Ми хочемо, щоб ваше літо було книгами зігріте

«Свято миру і дитинства –

Найсвітліше на планеті.

І усмішки ваші, діти,

Краще квітів всіх на світі».

Перший літній день розпочинається з чудового свята – Міжнародного дня захисту дітей. Свято, яке нагадує дорослим, що треба більше піклуватися про дітей, уважніше ставитися до проблем маленької людини. Оскільки цей день співпадає з початком літніх канікул, то й хочеться створити особливу, радісну атмосферу для своїх маленьких користувачів.

Цього дня у нашій бібліотеці-філії №8, що на «Шкільному», відбувся караван розваг «Літо! Книга! Позитив». Працівники бібліотеки підготували велику розважальну програму. Маленьких користувачів та гостей чекало чимало конкурсів та вікторин, у яких вони мали змогу перевірити свої знання та кмітливість. Також грали в пізнавальні ігри: «Лови помилку», «Хто скаже останнім», «З ким дружать казкові герої». У читальному залі була представлена книжкова виставка «Поділися своєю мрією». На якій експонувалися книжкові новинки, а також цікаві книги для літнього читання. Просто неба діти із завзяттям виготовляли флікери та патріотичні браслети, а любителі помалювати, з задоволенням розмальовували героїв улюблених мультфільмів, казок та ігор.

Приємно, що діти отримали море задоволення та незабутніх вражень. Було багато радісних посмішок, протягом всього заходу панувала атмосфера гарного настрою.

 

«Моє майбутнє в мирній Україні»

У бібліотеці-філії №15 запросили маленьких користувачів на мистецький фреш «Ми діти України за мир в усьому світі». Читайлики створили цілу дизайн-галерею на асфальті біля бібліотеки. Дорослі з’ясували, що їхні діти мріють про мир та щасливе дитинство. За цікавими іграми швидко та радісно сплинув час.

Як «Капібари» та «Котики» зустріли літо

Працівники бібліотеки-філії №1 спільно з Новомиколаївською гімназією влаштували для дітей особливе свято – відкриття шкільного дозвілля «Літо 2023. Разом до Перемоги!» Взявши участь у квесті, де серед іншого команди «Капібари» та «Котики» малювали на асфальті, танцювали, вправлялися в мистецтвознавстві, грали в рухливі ігри, розгадували загадки. Виявилося, що наші читачі (адже чи не всі школярі молодшої школи є користувачами бібліотеки-філії №1) добре знають український фольклор. Вони без проблем вгадували персонажів казок «Рукавичка» чи «Ріпка», «Колосок» чи «Кортик і півник» тощо. Тому кожна з команд, відгадавши усі загадки, заслужено отримала від бібліотекарів по 12 балів! Тож сьогоднішній день дав старт літнім канікулам, де є місце розвагам, пустощам, грайливості, а також корисному проведенню часу в бібліотеці, де є улюблені дитячі книжки!

 

Наше місто. – 2023. – 8 червня. – с.3.