Юнацький клуб «КЛюЧ» провів святкове засідання в бібліотеці №2. Бібліотекарі презентували виставку-гороскоп «В новий рік разом з книгою», розповіли про цікаві новинки художньої літератури та порадили книги, які варто почитати.

Учасники переглянули книжкову відео виставку «Книга-бестселер – твій ровесник» та відео «Книги – ювіляри 2021 року». Також взяли участь у підведенні підсумків книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів 2021», проголосувавши за твір, який їм сподобався. Юнаки та дівчата під час теплого спілкування розповідали цікаві історії з прочитаних книг.

«Що буде…якщо?» Правознавчими сходинками мандрували користувачі бібліотеки №12 для підвищення правових знань. Хлопчики та дівчатка змагалися у конкурсі «Знання – сила», брали вершини в інтелектуальному штурмі та визначали найкмітливішого учасника. А щоб навчити правильно реалізовувати свої права, бібліотекарі запропонували присутнім віртуальну вікторину.

У країну Замазурію вирушили маленькі гості бібліотеки №19 разом з веселими звірятами – гепардами Лео та Плямистиком, яких зіграли працівники книгозбірні. Про мікроби та бруд діти дізналися зі сторінок книги Оксани Демченко, яку прочитали їм звірята. Потім була запальна музична руханка «Ми веселі малюки». Хвилинка творчості «Розмалюй казку», проходила з бурхливим обговоренням. Усі погодилися, що про країну Замазурію краще дізнатися з книжок. А щоб туди не потрапити, треба завжди бути охайними й чепурними!

«Вчіться качати права». Таку назву мала ситуативна гра в центральній міській бібліотеці для дітей у рамках клубу «Наталка». Просто, доступно та цікаво з використанням інтерактивних ігор дівчата говорили про милосердя, толерантність, гідність, терпимість до людей, повагу до своїх батьків, роду. Дівчата інсценізували приклади конфліктних ситуацій у буденному житті, колективно вчилися їх вирішувати. У ході дебатів «Закон чи правило» наталківці визначили межі відповідальності за порушення прав людини.

«Зимові забави» влаштували для найменших відвідувачів у бібліотеці №4. Дітлахи охоче відповідали на питання міні вікторини, з цікавістю переглядали яскраві дитячі книжечки про магію зимових свят, розповідали про українські традиції святкування Різдва та Нового року. На майстер-класі з виготовлення 3D-листівки діти із захопленням створювали ексклюзивні подарунки.

Бібліотекарі привітали маленьких читачів зі святками, пригостили цукерками, побажали здійснення мрій і бажань та запросили до бібліотеки у новому 2022 році.

До центру реабілітації дітей з інвалідністю прийшли працівники бібліотеки №12. Дітки з допомогою вихователів відгадували загадки про казки, взяли участь в літературній вікторині та конкурсі ілюстрацій. Працівники книгозбірні підготували для своїх друзів книжечки-розмальовки та смачні солодощі. Усім було цікаво, весело та затишно. Зовсім і не помітили, як промайнув час.

 

Наше місто. – 2022. – 13 січня. – с.4.