Про відомих жінок, чию славу привласнили собі чоловіки, говорили в бібліотеці №17.

А чи знаєте ви, що справжній автор «Весільного маршу» - Фанні Мендельсон? Так-так, рідна сестра Фелікса Мендельсона. Але авторство належить саме йому. А у теорії ймовірності, яка отримала Нобелівську премію, два автори – Альберт Ейнштейн та Мілева Марич, його перша дружина. Проте світ знає лише авторство самого Ейнштейна.

Історії відома величезна кількість подібних випадків, коли чоловіки повністю привласнювали собі досягнення жінок. Члени журналістського гуртка на своєму черговому засіданні в бібліотеці №17 обговорювали проблему гендерної нерівності, захисту свого таланту і людської гідності. Велике задоволення діти отримали від гри «Зіпсований телефон», де ґрунтовне значення має вміння передавати інформацію. Пригощались солодощами та ділились враженнями від зустрічі.

Бібліотека стала місцем зустрічі та неймовірно теплого спілкування членів клубу «Світана».

(Катерина Салтан)

Про гендерну рівність говорили юнаки і дівчата під час заходу «Жінки і чоловіки: гендер для всіх» у бібліотеці №2. Молодь взяла участь у грі «Справжній чоловік та справжня жінка». Деякі якості характеру чоловіка та жінки викликали неоднозначне трактування та жваву дискусію. Учасники переглянули відео: «Жіночі історії: гендерна рівність у великих корпораціях», «Прояв домашнього насильства», «Гендерна рівність у школі: чи досі «мама миє раму». Юнаки та дівчата ознайомилися з інтернет-ресурсом Тамари Марценюк «Жінки та чоловіки: гендер для всіх».

Урок-тренінг «Гендерні стереотипи в суспільстві» провели для старшокласників у бібліотеці №16. Чим же гендер відрізняється від статі? В цьому учням допомогли розібратися вправи «Стать чи гендер», «Жінки-чоловіки», «Орієнтація на стереотип», «Розподіл домашньої праці». Учасники переглянули відео «Нерівність чоловіка і жінки в Україні», «Як жінки Нью-Йорка збираються виправляти гендерну нерівність».

 

Наше місто. – 2021. – 9 грудня. – с.4.