Книготеатр «Буратіно» зібрав шанувальників під відкритим небом на майданчику біля центральної міської бібліотеки для дітей. Театрали представили глядачам екологічну казку «Ведмедик – захисник природи», яка всім дуже сподобалася. Талановиті виступи дітей приваблювали і перехожих.

Про архітектуру Кропивницького розповіли читачам у бібліотеці №21. Присутні дізналися про наявність доволі великого числа різних стилів у будівлях другої половини 19 століття, що збереглися в історичному центрі міста. Старовинні житлові будинки, лікувальні заклади, фінансові споруди нині є окрасою історичного центру Кропивницького. Більше двох десятків із них свого часу добудовувалися та перебудовувалися, їх проектували одні архітектори, а будували інші. І те, що ми про них знаємо, частенько не відповідає дійсності. Щоб уникнути таких помилок, варто звернутися до нових досліджень. Бібліотекарі познайомили читачів з книгами, в яких розповідається про особливості старої забудови міста. Учасники заходу переглянули презентацію «Архітектурні перлини Кропивницького», створену бібліотекарями.

Бібліотерапію за творами Сухомлинського провели в бібліотеці №12 для вихованців Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю. Хлопчики та дівчатка уважно слухали «Усмішку», «Сороку-білобоку», «Котика і їжачка». Маленькі слухачі з задоволенням доторкнулись до слова Василя Олександровича, до його веселкового казкового світу та вчилися знаходити і відновлювати власну Життєву Силу. На пам’ять про зустріч кожна дитина отримала флікер-сердечко, адже головним життєвим гаслом Учителя були слова «Серце віддаю дітям».

Інтернет: добро чи зло? Медіазнайку про інтернет провели в бібліотеці №19. Познайомили дітей з правилами етикету в інтернеті та нагадали, як захистити себе в мережі. Читачі у грі вчилися вітатися без слів, знайомилися завдяки рухам, шукали переваги й недоліки інтернету. Переглянули презентацію «Безпека дітей в інтернеті». Присутні засвоїли заповіді мережевої моралі.

(Валентина Калашнікова)

 

Наше місто. – 2021. – 12 серпня. – с.4.