Стоп булінг

У формі відкритого мікрофону «Стоп булінг» відбувся захід у бібліотеці №5.

Діти пограли в гру «Це – булінг?». Ознайомилися із секретною формулою «stop-talk-walk» («розмовна прогулянка»), де двоє учасників провокували конфліктну ситуацію один щодо одного. Виставка-порада «Мої права в моїй державі» зацікавила читачів літературою про права дитини. Під час презентації пам’ятки «Зупинимо булінг разом!» читачі навчилися відрізняти дружні жарти і справедливу критику від булінгу, тобто цькування, приниження.

Світлана Котлярова

 

Книгоноші

Працівники бібліотеки №5 регулярно провідують дома користувачів з групи «Рука допомоги».

Ця група об’єднує людей, які не можуть ходити до бібліотеки, тож їх обслуговують через книгоносійство.

Значну поміч у цій добрій справі надають волонтери. Віра Лук’янівна Толстєнкова, Дмитро Михайлович Пєрвий, Віра Іванівна Вознік, Олена Володимирівна Безугла охоче приносять людям книги для читання. Спілкуються з ними, виконують різні прохання.

Користувачі з цієї групи постійно підтримують телефонний зв’язок з бібліотекарями, діляться своїми враженнями від прочитаного, подіями свого життя.

На початку грудня 80 років тому народилася наша давня і постійна читачка Лариса Арсеніївна Якубенко. Вона вже давно не святкує свій день народження, але бібліотекарі пам'ятають про неї і за доброю традицією намагаються цього дня створити їй атмосферу свята. Відвідали її з подарунками, побажали здоров’я, гарного настрою та довгих років життя.

Такі бібліотечні десанти проводяться регулярно. Користувачі з найбільш вразливих груп населення дуже вдячні бібліотекарям.

 

Наше місто. – 2020. – 17 грудня. – с.4.