Уважні та начитані

Коли на вулиці холодно, у нашій бібліотеці №8 на Шкільному завжди тепло, затишно і цікаво.

Цього разу наші юні користувачі змагалися в інтелектуальній грі-квіз «Уважні та начитані». Квіз – це швидкий тест-опитування для перевірки знань на конкретну тему. Гра не потребує енциклопедичних знань, але вимагає азарту, логіки, вміння знаходити інформацію в довідниках, бібліотечних каталогах, інтернеті.

Запитання – на різноманітні і веселі теми. Улюблені книги, мультфільми та кінофільми, пісні, загадки, ребуси…Учасники поринають у цікавий та захоплюючий процес пізнання нового. Швидко і весело минає час у прекрасній компанії за привабливим заняттям, яке дарує гарний настрій.

(Колектив бібліотеки)

А як це українською?

Інтелектуальний бій влаштували для читачів у бібліотеці №2.

Читачі перевіряли свої знання з української мови за допомогою бібліотекарки Світлани Осадчої. Спаринг між двома учасниками по черзі змінювався. Запитання тематичні та нескладні, адже метою була популяризація рідної мови. Знавцям української мови подарували книги українських авторів та переклади сучасної іноземної літератури українською мовою.

На викладці літератури у книгозбірні – «Російсько-український словник складної лексики» Олександра Караванського. Між іншим, вартий уваги як школярів, так і державних діячів. А праця «До зір крізь терни, або хочу бути редактором» - своєрідний вступ до редакторської професії. Може правити за дороговказ для тих, хто ще не редактор, але хотів би ним бути.

 

Наше місто. – 2020. – 26 листопада. – с.4.