Заклади культури до роботи в умовах адаптованого карантину готові

З 11 травня у Кропивницькому, як і по всій країні, відчинили двері для відвідувачів бібліотеки та музеї. Готовність закладів культури до роботи в умовах адаптованого карантину проінспектувала начальниця управління культури і туризму міської ради Анна Назарець.

Перш за все, з перевіркою завітала до центральної міської бібліотеки. Тут на вході стоїть стіл із антисептиком та рукавичками, а також розміщено інформацію про правила користування бібліотекою під час карантину. Про всі нюанси роботи бібліотек в умовах адаптивного карантину розповіла директорка міської централізованої бібліотечної системи Світлана Тимків:

-                  Сьогодні всі 20 міських бібліотек готові приймати читачів. Почнемо з роботи абонентних відділів – це видача і прийняття літератури. Коли буде знято карантин, відкриємо і читальні зали, а поки що будемо лише видавати і приймати книги.

Як повідомила директорка міської централізованої бібліотечної системи, книги після того, як їх здали в бібліотеку, на 14 днів залишать у спеціально відведеній кімнаті на карантин. По завершенні двотижневої ізоляції книги повернуться до книжкових фондів, їх знову видаватимуть читачам.

-                  Біля столів бібліотекарів є коробки, куди відвідувачі складатимуть літературу, яку принесли.  Буде фіксуватись  дата збору книг, після чого вони, відповідно до рекомендацій Української бібліотечної асоціації, відправлятимуться на карантин, - підкреслила Світлана Тимків.

Анна Назарець запевнила, що всі заклади культури, які розпочнуть роботу, повністю забезпечені дезінфікуючими засобами, рукавичками, окулярами та масками.

-                  Трохи складніше буде працювати музеям, оскільки не всі експонати можна обробляти антисептичними засобами, - зауважила Анна Назарець. – Ми ще розглядаємо варіанти проведення екскурсій у музеях, якщо приходитимуть відвідувачі. В усі заклади культури, які з 12 травня відкрилися, управління культури закупило антисептичні засоби, маски та рукавички.

 

Вечірня газета. – 2020. – 15 травня. – с.2.