Наприкінці року у бібліотеці №5 традиційно провели соціологічне дослідження «Книга року 2019».

Найбільше схвальних відгуків отримала книга українського письменника Антона Санченка «Земля Георгія». До того, як стати письменником, перекладачем, видавцем, ще й розробником інформаційно-пошукових систем, пан Антон був професійним мореплавцем. У морі він отримав чималий життєвий досвід. Чудовою українською літературною мовою з неабияким гумором він розповів про реальні події, які трапилися з автором та нашим українським флотом у часи перебудови.

Любителі гостросюжетного детективу відкрили для себе книгу київської письменниці Лади Лузіної «Мой труп». Трагічна розповідь про те, як компанія щирих друзів своєю байдужістю сприяла загибелі одного з них. Повість змальовує стосунки людей у сучасному світі.

Багато користувачів уподобали детектив Бориса Акуніна «Любовник смерти», створений у стилі Діккенса. Книга цікава, іронічна, мудра, з карколомною і захоплюючою сюжетною лінією.

Серед жіночих романів найбільш популярною стала «Крепостная» - новелізація відомого телесеріалу. Доля безправної дівчини знайшла відгук у серцях українських жінок.

І молоденьким дівчаткам, і літнім жінкам страшенно сподобалась книга Люсі Монтгомері «Енн із Зелених Дахів» та інші книги цієї письменниці. Миром і спокоєм віє зі сторінок її книг.

Юні читачі також обрали краще чтиво. Лідером цього року стала книга популярного дитячого письменника Джеремі Стронга «Гармидер у школі».

Приємно, що в наш комп’ютерний час люди знаходять радість у читанні книг.

Англійську з Беті вивчали учасники мовного гуртка в центральній міській бібліотеці для дітей. За круглим столом із солодощами діти згадували перше знайомство із волонтеркою Корпусу миру США Елізабед Боуман, цікаві моменти в пізнанні англійської та труднощі, без яких не обходилось. Святкового настрою додали епізоди одного з найвідоміших новорічних фільмів «Один дома» мовою оригіналу. Елізабед поїхала додому. В штаті Колорадо у неї велика родина. До зустрічі, Беті, в новому році!

«Дерзайте, захоплені!» Таку назву мав захід, який зібрав дівчат-підлітків у центральній бібліотеці для дітей на засідання клубу «Наталка». Говорили про те, що хобі та захоплення роблять життя щасливішим і яскравішим. Олександра Савченко займається танцями, вивчає англійську та корейську мови. Тендітна Катя Яремчук уже три роки опановує кунг-фу та дизайн комп’ютерних ігор. Юна поетеса Христина Бобровнича – неодноразова учасниця всеукраїнських літературних конкурсів. Маленькі перемоги дівчат стали предметом великої радості подруг-однодумців та бібліотекарів.

Тепло і ніжність своїх рук продемонструвала Наталія Вітюк на персональній виставці декоративно-ужиткового мистецтва у бібліотеці №1. Серед представлених робіт – речі дитячого одягу, мініатюрність і краса яких так і вабить погляд. Вражає підбір кольорів та витончена робота майстрині. Наталія Миколаївна постійно перебуває у творчому пошуку. Вона говорить, що плетіння допомагає їй відганяти похмурі думки, сприяє гарному настрою. Бібліотека продовжує презентувати творчу майстерність своїх читачів.

 

Наше місто – 2020. – 2 січня