Шевченко з нами

Багатогранність Шевченка побачили користувачі центральної міської бібліотеки для дітей. Велично і красиво упродовж дня звучали пісні на слова великого Кобзаря. Літературна година «Віч-на-віч із Шевченком» познайомила з цікавими і маловідомими фактами з життя поета. Діти отримали чимало нових вражень від участі у Шевченківських читаннях «Слово Кобзаря – устами нащадків». Долучилися до челенджу «Мій друже, це Шевченко». У літературній вікторині «Єднає душі слово Кобзаря» проявили свої знання та любов до поета. Начитані та ерудовані демонстрували свої знання у конкурсі «Розгадай кросворд за творами Шевченка». Юні художники відобразили мрії Шевченка в своїх малюнках, які були представлені на виставці.

День генія «Багатогранність Шевченка» наблизив образ Великого Кобзаря до юного покоління, зробив його доступнішим і зрозумілішим для сучасного читача.

Герої творів Вальтера Скотта в літературі, музиці та кіно. Бібліотека №13 спільно з Кропивницьким музеєм музичної культури імені Кароля Шимановського підготувала захід «Герої творів Вальтера Скотта в літературі, музиці та кіно». Запросили учнів сьомих класів школи №20. Саме в цей час вони вивчають його твори за шкільною програмою.

Бібліотекарі представили огляд книг Вальтера Скотта з фондів книгозбірні. Завдяки дослідженням наукових співробітників музею з співробітників музею з’ясувалося, що в одній з опер головну роль виконувала наша видатна землячка Наталія Іванівна Біорро, видатна співачка українського зарубіжжя. Упродовж 20 років вона була примою-солісткою сопрано Маріборзького театру опери та балету (Словенія). Працівники музею представили пересувну виставку з фондів музею про творчий шлях Наталії Біорро. Усі предмети передали до музею в 2009 році батьки співачки, не менш відомі актори обласного драмтеатру імені Кропивницького – Кравцов Іван Васильович та його дружина Лідія Йосипівна.

 

Наше місто. – 2019. – 14 березня. – с.4.