Золоті ключі краю

 

Хрещення Київської Русі відзначається 28 липня, в день народження князя Володимира. У бібліотеці №19 провели годину духовності «Князь Володимир – хреститель Київської Русі». Діти переглянули відеоролики про часи князівства Володимира та хрещення Русі. Віртуально побували у Софії Київській, Києво-Печерській лаврі, Володимирському соборі. Відповіли на запитання бліцтурніру «Київська Русь», склали історичний пазл «Що? Де? Коли?»

10 книжкових новинок українською. Бібліотека №5 запропонувала читачам задовольнити спрагу нової літератури, відвідавши бібліофреш книжкових новинок. Користувачам було представлено історичний коктейль, техновінегрет, салат із казок, пізнавальний гарнір. Найбільшу цікавість викликали книги Шкляра та Кокотюхи про повстанську боротьбу українців проти окупаційної влади у 1920-х роках.

Золоті ключі краю. У бібліотеці №15 відбувся краєзнавчий турнір. Команди «Краєзнавці» та «Читачі Кропивницького» змагалися за звання кращих знавців історії, архітектурних пам’яток, культури рідного міста, творів письменників-земляків. Турнір, який проходив у формі краєзнавчої подорожі, пролягав через станції «Сторінки історії нашого міста», «Впізнай рідне місто», «Славетні імена Кіровоградщини», «Моя маленька батьківщина», «Сучасне місто Кропивницький», станція «Літературна». Учасники відповідали на бліц-питання, демонстрували свої знання і здібності.

Літературні ювілейні виставки щоквартально влаштовують у меморіальному музеї Івана Карпенка-Карого. Цього разу йшлося про відомих наших земляків Сергія Плачинду, Олену Журливу, Віктора Коржа, Дона Амінадо, Віталія Чигрина та інших. На виставці, яку цікаво й емоційно насичено презентувала співробітниця музею Тетяна Ревва, представлені фотографії, документи, книги, особисті речі письменників-ювілярів.

Творча осінь Валентина Карпова

 

Презентація персональної виставки письменника, лікаря і генерал-полковника козацтва Валентина Карпова відбулася в Кущівській бібліотеці №5. Подія проходила в рамках проекту «Non-stop зустрічі в бібліотеці», що являє собою серію зустрічей з цікавими людьми міста. Виставка розкрила ще одну грань талановитої особистості Карпова – його дар як художника. Картини привертають увагу фантастичними сюжетами, кольоровою гамою, аурою добра і світла.

Аудиторія слухала пана Валентина, затамувавши подих, бо він уміє цікаво донести інформацію до кожного. Розмова торкнулася багатьох тем, таких, як історія нашого міста, історія та майбутнє нашої країни, формування світогляду молодих людей тощо. Всіх зацікавила розповідь пана Валентина про таємні підземні ходи під нашим містом. Пані Олена Надутенко прокоментувала: «Ця зустріч запалила очі слухачів, які не хотіли розходитися, прагнучи нових таємниць та фактів».

У презентації активну участь узяв депутат міської ради Сергій Кріпак. Він щиро подякував автору за його внесок у справу виховання молодого покоління. До речі, Валентин Євгенович зараз працює над серією книг «Країна знань», адресовану школярам.

Персональну виставку Валентина Карпова побачать відвідувачі музеїв і бібліотек інших районів міста.

(Світлана Котлярова).

 

Маленький Вовчик

 

Бібліотека в шоколаді. Діток із центру соціальної реабілітації запросила на свято шоколаду бібліотека №12. Програма включала різноманітні вікторини для ласунів, перегляд мультфільмів та відеороликів про різні смаколики. Закінчилося свято, звичайно ж, ласуванням смачного улюбленого шоколаду!

День веселих витівок зібрав на подвір’ї бібліотеки №4 усіх охочих відпочити, поспілкуватися, пограти у рухливі ігри. І, звісно, отримати задоволення від зустрічі з книгою. Книги з кольоровими ілюстраціями відразу захопили малечу. Діти розташувалися у приємній прохолоді під деревом на килимку й поринули на казкових крилах у чарівну країну.

(Ірина Абрамова)

 

Маленький Вовчик, найвідоміший герой книг Вайброу, підкорив серця юних читачів центральної бібліотеки для дітей. Упродовж тижня щоранку діти поспішали до бібліотеки, щоб у товаристві друзів читати книгу. Діти ділились враженнями, обговорювали незрозумілі моменти. А потім ще й питання для вікторини придумували. Дітям цікаво! Батьки задоволені, що програмний твір опрацьований на 12 балів. А бібліотекарі радіють прихильності дітей до читання.

 

Наше місто. – 2018. – 26 липня. – с.4.