Онляндія, котовасія…

Онляндія. Правила спілкування та безпечної поведінки в інтернеті – тема чергової онляндії в бібліотеці №12. (Онляндія – казкова країна, де діти почувають себе захищеними. Також це інтерактивний курс інтернет-безпеки). Бібліотекарка Валентина Франчук звернула увагу користувачів на те, що світова мережа має свої правила. І їх треба суворо дотримуватись, аби уникнути неприємних та небезпечних ситуацій. Діти переглянули соціальний ролик про безпечний інтернет та взяли участь в різноманітних вправах, визначивши позитивні й негативні сторони світової павутини.

Що хочеться і що можна – між цим є чітка межа. Працівники бібліотеки №1 підготували для читачів бесіду-діалог «Твоя поведінка – дзеркало твого обличчя». Цікаво було дізнатися міркування користувачів стосовно моральних цінностей людини. Зокрема, чи знають вони, що українці здавна цінують честь, відданість, повагу, вдячність, милосердя. Вихована людина навіть у темряві і на самоті залишається вихованою. А у вихованні допомагає книга.

Зустріч із поетом Михайлом Теніченком відбулася в бібліотеці №5 в рамках проекту non-stop. Слухали вірші поета з його збірки «Природу нам не обманути». Також звучали вірші інших відомих українських поетів у виконанні юних відвідувачів, небайдужих до рідного слова. «Гарні вірші українських поетів хочеться слухати і читати їх у бібліотеці і дома», - сказала третьокласниця Настя Гаєвська. Було відкрито бібліомістечко для найменших користувачів, яким бібліотекарі влаштували свято знайомства з новими книжками та цікаві розваги.

Котику сіренький, котику біленький. У бібліотеці №13 підготували калейдоскоп цікавих фактів про котів. І охоче поділилися ними з читачами. Виявляється, Україна друга в світі за кількістю котів на людину. У конкурсі «Загадковий персонаж» потрібно було пригадати персонажів-котів із мультфільмів, кінофільмів та літератури. Справжнім знавцем у конкурсі «Породи котів» виявилася Саша Малинкова, яка добре знається на відмінностях пухнастиків. Діти взяли активну участь у «Котовікторині», батьки також із великим задоволенням відповідали на запитання. Гуманне ставлення до тварин допомагають формувати книги. Увагу привернули «Котовасія» Павла Куща й «День кота» Катерини Булах, а наймолодшим сподобалися «Кицин дім», «Пан Коцький», «Мишача рада», «Киця-мандрівниця зі старого двору». Читачі охоче придумували кумедні котячі клички.

 

Наше місто. – 2018. – 15 березня. – с.4.