Пам’яті героїв Крут були присвячені заходи в бібліотеках міста. Історичну подорож у минуле влаштували для своїх читачів бібліотеки №№8, 2 та інші. Читачі дізналися або відновили в пам’яті , що майже сто років тому молоді хлопці стали на захист незалежної України від російських загарбників. І зрозуміли, що сьогодні історія повторюється.

 

Поетична година «Ще так мало прожито, ще так мало зроблено…» пройшла в бібліотеці №13 і була присвячена 80-річчю з дня народження Василя Симоненка. Учасники заходу прослухали живий голос поета, а також переглянули документальний фільм «Гра долі. Василь Симоненко». Пролунала знаменита колискова «Виростеш ти, сину». Бібліотекарі розповіли про загадкову смерть поета.

Всеволод Нестайко став дитячим письменником, аби на сторінках своїх книг повернутись у дитинство. Щоб догратися, досміятися, добешкетувати. Та й став чарівником із країни сонячних зайчиків, який дарує дитинство. П’ятикласники Новенської школи завітали до бібліотеки №17, щоб продемонструвати свої знання з біографії письменника. А бібліотекарі зробили все можливе для відзначення 85-річного ювілея Нестайка. Дітлахи говорили про дружбу, підтримку в скрутні хвилини, в конкурсах перевіряли себе на кмітливість, вправність та взаємодопомогу.

 

Наше місто. – 2015. – 5 лютого. – с.3.