Кожного третього четверга травня в Україні відзначають День вишиванки. Започаткували його студенти Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича. Українська народна вишивка – унікальне явище культури нашого народу. У народній вишивці можна побачити відображення думки і настрій людини, що її творила, її сподівання на кращу долю.

До Дня вишиванки у бібліотеці філії №10 відбулися фолькмандри «Вишиванка – національна святиня». Здавна українська вишиванка служила не тільки прикрасою, а ще й документом, з яких країв родом її власник. Переглядаючи відеоролик «Чарівний світ вишиванки», молодь та всі охочі поринули у вишивану подорож України, де дізнались про особливості, які таїть в собі вишивана сорочка. Також учасники заходу познайомилися з найцікавішими фактами про цей витвір мистецтва.

Окрасою свята стала виставка-інсталяція «Вишиті візерунки долі», де відвідувачі познайомилися з вишитими виробами майстринь мікрорайону Завадівки.

Під час заходу присутні дізналися не тільки про вишивану культуру українців, але й усвідомили що всі ми різні за звичками, характером. Ми обираємо різні кольори, орнаменти, мережки, але всіх нас єднає вишиванка, традиційний, національний український одяг, без якого не можна уявити справжнього українця.

 

Наше місто. – 2024. – 23 травня. – с.3.