Книга під час війни може бути терапією, що здатна відволікти та занурити в добрі історії, розрадити та заспокоїти.  Розуміючи, в цей нелегкий час, важливість та значення мови та читання  для покращення емоційного стану дітей,   бібліотекарі  філії №19 запропонували незвичайні вітаміни-читаміни  своїм користувачам.   Читаміни на будь-які випадки: від хандри та нудьги, безсоння та тривоги, але з певними рекомендаціями. Час прийому: після їжі, під час відпочинку. Особливості застосування та  дозування:  1  читаміна в день.  Побічні ефекти: безсоння.

Активно розійшлися  під час святкового розіграшу «Читаміни для дитини», який пройшов в рамках Всеукраїнського тижня "Непереможна та єдина читацька Україна",   такі  «лікувальні пігулки» – «Філіпек і шалені канікули», «Кожен може поцілувати принцесу», «36 і 6 котів», «Диво для равлика», «Цуценя-нечупара».

 

Діти разом з  креативними бібліотекарками філії №19 Марією Комишан та Ольгою Дановою розпочали вивчати тему «Транспорт»  на занятті за проєктом «Діти України» від міжнародної благодійної організації WWO.

Дітлахи охоче знайомились з транспортом, розгадуючи загадки, сортували його за призначенням, грали в гру «Відповідальний водій», а на творчому завданні створили гарні гоночні моделі. Награвшись, діти з задоволенням слухали казку Олесі Мамчич   «Електромобіль Сашко».

#WWO

#мцбс_кропивницького_проєкти

#WWOUkraine

#Проект_Діти_України_і_війна_Кропивницький

#WWO_Children_of_Ukraine

#БібліотекаЧижевського

#Обласний_жіночий_інформаційний_центр

Заходи проводяться у рамках проєкту ГО «Обласний жіночий інформаційний центр» та Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського «Діти України» і «Війна Кропивницький» за підтримки Всесвітнього фонду допомоги дітям-сиротам WWO.

 

Знаменитий чарівник Гаррі Поттер, який шанує справжню дружбу і відвагу, має багато фанатів серед читачів бібліотеки-філії №19. Цього року в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання «Непереможна та єдина читацька Україна» відбувся чаклунський шаховий турнір «Зіграй з Гаррі Поттером!». Онлайн змагання зібрали багато учасників: від учнів 3 класу до 11-ого, загалом 22 охочих.

Гравці демонстрували знання фантастичних пригод юного чарівника Гаррі Поттера та його друзів, вірно розставляючи їх на шаховій дошці. Усі учасники отримали Гогвортську нагороду.