Бібліотечна система спільно з Молодіжною радою Кропивницького та Агенцією сталого розвитку «Хмарочос»  провели гру для молоді «Будуємо Країну гідності» у просторі Атмосфера МИР 2.0.

«Країна Гідності» – це симуляційна гра, що вдало поєднує ігрову та навчальну складову.

Під час гри учасники об’єдналися у п’ять команд-комітетів парламенту вигаданої однойменної країни та шляхом обговорення та дискусій приймали рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку країни на найближчі п’ять років. Кожне рішення мало умовну ціну, від 1 до 3 балів, загальна сума яких в кінці гри не мала перевищувати 14 балів “бюджету” країни.

Дискусії виявилися жвавими, як окремо в комітетах, так і в загальному прийнятті рішень, адже учасники мають різні погляди щодо розвитку не лише вигаданою країни, а й майбутнього своєї держави. Гравці-парламентарі вклалися в умовний бюджет Країни гідності, хоча й не знали скільки балів, за яке рішення вони отримують.

Саме в такій неформальній ігровій формі молодь має змогу більше дізнатися про соціальні права (право на житло, освіту, працю, захист від бідності та ін.) та їх зв’язки з соціальною політикою.

Наприкінці кожен учасник отримав приємний подаруночок від організаторів у вигляді пряника із зображенням пса Патрона та кота Інжира.