Сьогодні ми все частіше чуємо слова «екологія», «забруднення навколишнього середовища», «забруднене довкілля». У долі природи - наша доля. Лікарські рослини - найбільше диво природи, царство краси і наше цілюще багатство, яке необхідно берегти.

У  бібліотеці-філії №2  м. Кропивницького відбувся літературний відеопоказ «Цілющі рослини України», присвячений всесвітньому Дню охорони навколишнього середовища. Відвідувачі книгозбірні подивилися відео «Лікарські рослини України» і дізнались багато цікавого з життя рослин нашої місцевості: ознайомились з цілющими властивостями чистотілу, подорожника, кропиви, кульбаби, барвінку, про необхідність  бережного ставлення до природи.

Екскурсією у дивовижний світ рослин стала виставка «Лікарські рослини України».  Демонструючи користувачам книги на виставці, бібліотекарі звернули увагу на те, що люди при недугах все частіше звертаються до «зеленої аптеки», і запропоновані на ній  книги допоможуть вдосконалити знання про різноманітність лікарських рослин,  їх значення для людини,  цілющі властивості та методи лікування.

Під час заходу читачі пригощалися  цілющим заспокійливим чаєм з м’яти та меліси та обмінювалися досвідом заготівлі  лікарських рослин, рецептами їх застосування.