Календар невблаганно нагадує, що ось уже 76-й рік ми живемо пам'яттю про Другу світову війну. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби та рани. Їхні груди вкриті медалями, а на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

Напередодні Дня Перемоги у бібліотеці-філії №7 проведено вечір вшанування  “Перемога в серцях поколінь” . Учасники заходу  прослухали  розповідь  про  страшні  роки  Великої  Вітчизняної  війни,     мужність  нашого  народу,  довгоочікуваний  День Перемоги, героїв Великої Вітчизняної війни  –  наших земляків.

Кожен метр землі Кіровоградщини окроплений кров'ю визволителів. Героїзм і відвага, масовий патріотизм на війні були на той час нормою радянського солдата, який не шкодуючи крові, свого життя, вступав у смертельний двобій з ненависним ворогом, захищаючи рідну землю.