Книга була, є і завжди буде найкращим подарунком бібліотеці, адже подарунок бібліотекам – то дарунок для усієї громади міста. Приємним сюрпризом для центральної міської бібліотеки ім. В. Панченка і ще дев’ятьох бібліотек міської централізованої бібліотечної системи м. Кропивницького стали книги, подаровані Кіровоградським обласним відділенням пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України», обласною організацією Національної спілки краєзнавців України.

Книга Вадима Колєчкіна і Бориса Шевченка «Битва за Центральну Україну. Військове протистояння між Червоною армією і вермахтом на Кіровоградщині у січні – березні 1944 року» присвячена малодослідженим подіям історії Кіровоградщини в роки Другої світової війни.

Особливо цінним є те, що ці видання бібліотеки отримали напередодні Дня пам'яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та ще й від одного з авторів – Бориса Шевченка.

Книги поповнять краєзнавчий фонд бібліотек і будуть корисними усім, хто цікавиться минулим нашого краю.

Ми дуже вдячні за такий чудовий подарунок, адже саме з краєзнавчої книги починається формування у читачів любові до рідного краю, виховання гідних захисників Батьківщини.