Усі друзі жартують між собою, але іноді важко сказати, чи хтось просто розважається, чи намагається нашкодити, особливо в Інтернеті. Іноді вони насміхаються, але говорять, що це «просто жарти» і пропонують «не сприймати це так серйозно». Але все не так просто…

У бібліотеці-філії №8, наші бібліотекарі протягом дня відверто обговорили з підлітками та їх батьками, які приходили до книгарні  причини виникнення такого явища як «булінг» та з’ясували, чи є прояви цькування однолітків в їхніх класах, школі. Також дітям пояснили, що образливі слова, брехня, несправедливі чутки в соціальних мережах і на просторах інтернету — називають кібербулінгом.

Бажаючим було запропоновано переглянути онлайн-поради: «Кібербулінг. Як бути?» − це допомогло підліткам зрозуміти як уникнути приниження та знущання на ранній стадії.  А також для батьків було корисно зрозуміти, що для профілактики кібербулінгу важливо вчити своїх дітей двом важливим речам: критичному мисленню та самооцінці.

Не залишилась без уваги і виставка «Кібербулінг – поширення негативної інформації в Інтернеті»,  де було представлено поради учням,  які стали жертвами кібербулінгу та їх батькам.  А також номера телефонів гарячих ліній при порушенні прав дитини.

За допомогою долоньок проти насильства, підлітки писали свої побажання, які символізують доброту, тепло, єднання, надію. Життя  без зла, горя та насильства; мрію про спокій і злагоду в родинах та країні, про мир та взаєморозуміння, добро та любов.

Захистіть себе, і цим ви зробите перший крок до захисту інших!