Під такою назвою у бібліотеці-філії №8, що на «Шкільному» пройшов день бібліографії. У сфері нашої постійної уваги є такі болючі питання, як алкоголізм, наркоманія, СНІД.

Саме з метою профілактики цих захворювань, популяризації інформації про небезпеку таких шкідливих звичок бібліотекарі презентували  відвідувачам книжкову виставку «Здоров’я в твоїх руках».

Протягом дня наші читачі знайомилися з довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки, поглиблювали та розвивали уміння та навички, необхідні для ефективної роботи з бібліографічною інформацією; навчалися орієнтуватися в масивах інформаційних ресурсів.

Бібліографічно - інформаційний коктейль «Стиль життя – здоров’я»  складався з декількох частин:

  • Калейдоскоп корисних порад «Мистецтво бути здоровим»
  • Відеоперегляд «Чорно-біле кіно. Наркотики і підлітки» висвітлив проблеми  дитячої наркоманії, та шляхи до її подолання.
  • Бібліографічний серфінг « Мандри в країні Міцного Здоров’я», де користувачі за допомогою каталогу старались знайти  книги про спорт, дієти, здоровий спосіб життя.
  • Бібліомікс «Здоров’я сьогодні і на все життя», під час якого бібліотекар та читачі обговорили шкідливі звички та прийшли до висновку, що здоровий спосіб життя – це запорука успіху.
  • Бібліонавігатор  «Коронавірус: міфи та реальність» допоміг упорядкувати нові данні  про підступний вірус, симптоми, профілактику.

Безумовно, здоров’я – це найкращий  подарунок природи, однак про нього треба весь час думати і дбати. Академік М. Амосов говорив: «Щоб бути здоровим потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх не можна нічим».