Українська революція 1917-1921 років – це один із ключових та водночас найскладніших періодів національної історії 20 століття. У той час національно-визвольна боротьба сягла апогею, сприяючи відродженню української нації.

У бібліотеці №18 до уваги користувачів представлено виставку-переосмислення «Бій за державність», яка розповідає про провідників революційного руху та висвітлює різні аспекти творення Української державності 1917 – 1921 рр.

Читачі, поглинувши в історію, дізнаються про те, якою вона була, хто її очолював, які були здобутки і досягнення. Це важливо, оскільки радянська історіографія усіляко спотворювала цю подію, а тепер ми маємо відновлювати правдиву історію Української революції.

На виставці представлена галерея видатних діячів, її лідерів, які формували ідеологію і порядок денний революційного руху. Завдяки створеній бібліотекарями інфографіці, всі охочі можуть ознайомитися, як починаючи з весни 1917 року відбувалося становлення української держави – розбудовувався державний устрій, працювали урядові організації, вводилась українська грошова одиниця, діяла церква, розвивалися власне військо і флот, освіта й культура.