Дослідити відношення мешканців мікрорайону Олексіївка до змін, які відбуваються в Україні згідно реформи децентралізації, було цікаво працівникам бібліотеки-філії №4 під час проведення експрес-опитування «Моє ставлення до реформи децентралізації в Україні».

Обізнаність опитаних щодо просування реформи децентралізації в Україні дещо покращилася порівняно з минулорічними опитуваннями. Опитування показало, що громадяни відчувають як позитивні, так і негативні наслідки від децентралізації. Варто зазначити, що переваги децентралізації відчуває більша половина опитаних.

Серед позитивних змін найчастіше наводилося покращення ситуації з благоустроєм на прибудинкових територіях, своєчасним вивозом сміття, покращенням руху міського транспорту, відремонтованими дорогами, появою нових транспортних маршрутів тощо.

Ті, хто відчули зміни на гірше, вказали на зниження якості медичного обслуговування, низький рівень забезпечення громадян робочими місцями, незадоволення рівнем розвитку соціальної сфери тощо.

Загалом, попри складну ситуацію в Україні та загальні критичні тенденції у настроях українців, громадяни дають схвальну оцінку змінам та підтримують кроки влади в напрямі децентралізації.