Наша бібліотека-філія №6 Міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького, згідно з Рішенням Виконавчого комітету Міської ради міста Кропивницького від 14 січня 2020 року, з метою увіковічення пам’яті видатних земляків, одержала ім’я Леоніда Васильовича Куценка - літературознавця, критика, доктора філологічних наук, професора, члена Національної спілки письменників України, заслуженого працівника народної освіти України, лауреата літературної премії імені Євгена Маланюка, краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова та премії Фонду Воляників-Швабінських при Фундації Українського Вільного Університету в Нью-Йорку.

По суті, бібліотека отримала новий поштовх у краєзнавчій та пошуковій роботі. В плані створення нового іміджу ми вже зробили деякі кроки: налагодили партнерські відносини з КЗ «Літературно-меморіальний музей І.К. Карпенка-Карого міста Кропивницького»; продовжили збір документів про життя й творчість Л. Куценка.

Бібліотека оновилась і зовнішньо. Оформлена нова вивіска бібліотеки з ім’ям Л. Куценка. Нові меблі і оновлена підлога у читальній залі та абонементі створили більш сучасний вигляд. Інформаційний стенд «Л.Куценко – людина, яка створила сама себе» розповість про життя і творчість літературознавця.

Ласкаво запрошуємо до оновленої бібліотеки!