8 серпня відзначається Всесвітній день кішок. Згідно даних статистики, понад 80% людей на планеті мають домашніх тварин, і близько 50% з них віддають перевагу котам.

Кішка супроводжує людину на землі, напевно, від самого початку історії людської цивілізації. У багатьох країнах існують спеціальні парки для вигулу котів, а також працюють котячі магазини, кафе, готелі тощо.

Цього дня відвідувачі бібліотеки, взявши участь у пізнавально-ігровій програмі «Мій вусатий й муркотливий менший друг», дізналися багато цікавих фактів з життя цих милих, грайливих, ласкавих, пухнастих  і дуже розумних тварин, про притаманні тільки їм власні правила поведінки, які нас щоразу дивують і захоплюють.

Також бібліотекарі запропонували усім охочим пограти у веселу котолотерею «Він чи Вона?» та заохотили приєднуватися до «Клубу любителів милих пухнастиків», зробивши добру справу на користь бездомних тварин.

Тож, вітаємо усіх любителів кішок зі святом! Бажаємо відчувати тільки радісні емоції, даровані нашими здоровими і щасливими вусато-хвостатими улюбленцями.