Бібліотека-філія №8, що на «Шкільному», вітає всіх ласунів із найсолодшим святом у світі.

Щороку 11 липня відзначають найкраще та найсмачніше свято – Всесвітній день шоколаду. Батьківщиною цього свята вважають Францію, де в 1995 році вперше відсвяткували цей день. Але у світі так багато любителів шоколаду, що досить швидко із національного французького свято перетворилося на всесвітнє.

В цей день прийнято влаштовувати свята та фестивалі, присвячені шоколаду. Різноманітні конкурси та вікторини, майстер-класи, забави – все пов’язано з цими ласощами. Це певно найвеселіший день у році, адже наукою встановлено, що темний шоколад викликає появу гормонів щастя – ендорфінів, які покращують настрій, сприяють відпочинку та підтримують тонус в організмі.

Для наших користувачі ми підготували тематичну полицю до цього солодкого свята, де допитливі ласуни зможуть підібрати для себе цікаве та корисне читання: «Чарлі і шоколадна фабрика» Р. Дала для найменших, «Хліб і шоколад » М.Дочинця для любителів коротких етюдів із життя, детектив «Золушка в шоколаде» Д.Донцовой та різноманітні рецепти  ласощів із кулінарних книг та жіночих журналів.

А найбільшим любителям смачних ласощів хочемо нагадати, існує як мінімум 4 Дні шоколаду – 9 червня, 11 липня, 2 і 13 вересня. Святкуйте!