Кожна держава має свою Конституцію і вважає її найціннішим документом. В якому закладено основу держави – її суспільні й національні цінності, життєво важливі права та свободи громадян. Україна може похвалитися багатовіковою історією конституційного процесу. Знаменита Конституція України гетьмана Пилипа Орлика була опублікована ще на початку XVIII – в 1710 році. Чинності, однак, так і не набула. Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності.

28 червня 1996 року Верховна Рада ухвалила Конституцію України. Відтоді цей день в Україні відзначається як державне свято. Конституція є основою конституційного права. Конституційне (державне) право – це система правових норм, які закріплюють основи економічної і політичної організації суспільства, форму правління і державного устрою, порядок і принципи формування та компетенцію органів державної влади, основи правового статусу людини і громадянина.

У бібліотеці-філії №10 оформлена тематична поличка «Символ державної величі». Сьогодні Конституція – це Основний Закон, що закріплює суспільний і державний устрій країни, функції органів державної влади, основні права та обов’язки громадян. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Безперечно, сам факт прийняття Конституції не вирішує автоматично всіх сьогоденних проблем України. Проте маємо нині добрий грунт для розбудови України, як держави.