В бібліотеці №9 відзначили Міжнародний день захисту рідної мови.

Чимало людей в Україні не розмовляють ані українською, ані російською мовою, користуючись українсько-російською мішанкою – суржиком, який є чи не найбільшою хворобою української мови. Очевидно, шанс на мовне зцілення з’явиться не швидко. Цілеспрямовано і дієво підійшли до вирішення цього питання бібліотекарі книгозбірні №9.

Шанувальники рідного слова зібралися на мовознавчу гру «Відродися, моя мово, щоб звучала в серці знову».  Виявити власний рівень знань з української мови та літератури мали можливість учні Лелеківської гімназії. Команди змагалися між собою в  мовознавчому графіконі, конкурсі скоромовок-спотиканок, мовному тюнингу.

Закінчився захід флешмобом «Наша мова калинова», під час якого учасники щиро привітали один одного із цим чудовим святом і довели, що володіти українською мовою – модно та стильно.

Отже, нам є чим пишатися, що шанувати, кого наслідувати. Віримо у майбутнє мови нашої, у світлу долю народу, бо мова – це найвищий дар людини й народу. Любімо рідну мову, бережімо і плекаймо її.