Звіт перед населенням працівників бібліотеки № 4 зібрав добрих друзів-читачів. Попри усі новітні технології, вони залишаються вірними своїй улюбленій бібліотеці, книзі та читанню.

У колі друзів

За чашкою чаю в колі друзів згадували події, котрі торік відбувалися у нашій книгозбірні. Було багато цікавих масових заходів, яскравих вуличних акцій, різноманітних майстер-класів, презентацій книжкових новинок, конкурсно-розважальних програм, свят.

Господарі подякували присутнім за активну участь у житті бібліотеки та поділилися своїми планами на рік 2016-й. Читачі теж розповіли про здобутки року минулого, який для кожного був творчим і насиченим. Наприклад, Вероніка Кодинець стала активним користувачем після однієї з наших рекламних акцій. Вона розповіла, що пише детективний роман і сподівається опублікувати його вже цього року. Давній друг бібліотеки упродовж двадцяти з лишком років Віктор Романцов декламував власну поезію. Вразила новими творчими доробками майстриня Алла Молдавану – голова клубу «Світ захоплень», який працює при бібліотеці. А наймолодша учасниця зібрання Даша Демкович потішила грою на флейті.

Було тепло від добрих слів та побажань. А нам, бібліотекарям, дуже приємно чути схвальні відгуки та слова подяки за свою роботу. Це додає наснаги та впевненості, що наша робота потрібна. У цей складний і напружений час бібліотека залишається чи не єдиним місцем у мікрорайоні для розвитку добрих взаємин, територією милосердя, творчості, спілкування та змістовного дозвілля.

 

Ірина Абрамова

День державності «Єдина по обидва береги Дніпра» був проведений для користувачів бібліотеки № 9. Демонструвалась історико-літературна книжкова викладка, організували огляд періодичних видань «Соборна, вільна, кольорова». Для учнів 5-7 класів провели історичну годину «Співаємо славу тій події і тепер», годину інформації «Україна – соборна держава».

Комплексне анкетування серед користувачів провела бібліотека №12. Аналіз анкет дасть можливість краще вивчити потреби та визначити перспективи бібліотечно-інформаційного обслуговування.

Ярмарок українських звичаїв організували працівники бібліотеки №15. Підготували книжкову виставку «Різдвяно-новорічний передзвін» та виставку декоративно-ужиткового мистецтва «Зими чарівна круговерть». В українській світлиці на столі були національні різдвяні страви. Кожен учасник нашого ярмарку за гарну колядку та щедрівку міг скуштувати смачну кутю та вареники. Учні 1-2 класів школи № 22 з великим задоволенням взяли участь в імпровізованому ярмарку. Головна мета заходу – дати дітям уявлення про те, як проходили різдвяні свята в Україні, розвивати пізнавальний інтерес учнів до історії свого народу, його традицій, розвивати естетичні смаки, почуття гумору, бути доброзичливими та милосердними.

 

Наше місто. – 2016. – 28 січня. – с.4.