Україна – це ми

Ми живемо в Україні. Годину державності на таку тему провели в бібліотеці №12. Маленьким користувачам продемонстрували основні етапи боротьби за незалежність України. Діти подивилися архівні відеосюжети «Цей день в історії» та «Шляхи державного прапора», відповіли на запитання вікторини. Учениця 4 класу школи «Мрія» Інеса Філіпова подарувала книгозбірні картину «Україна», зроблену своїми руками.

Україна – це ми. Тематичний вечір на таку тему організували працівники Масляниківського Будинку культури та бібліотеки №7 при підтримці депутата міськради Вадима Дриги. До будинку культури прийшли жителі мікрорайонів Арнаутового, Масляниківки та Никанорівки. Відбувся концерт української пісні у виконанні молодих учасників художньої самодіяльності під керівництвом художнього керівника Любові Івасютіної. Бібліотекарка Валентина Боцман провела конкурс малюнків «Моя Україна». У програмі вечора була хода дітей в українських вишиванках. Учасники отримали від депутата подарунки та морозиво.

Година державності «Україно, незборима зроду – ти душа великого народу» пройшла у бібліотеці №2. Відвідувачі взяли участь у вікторині «Чи знаєте ви Україну?». До бібліотеки завітали студенти Національної музичної академії ім. Чайковського Олена Верозуб та Владислав Татаров. Вони виконали автентичну ліричну пісню «Виряджала мати сина» та гумористичну композицію про чоловіка, який недогледів свої гроші. Їхні пісні мали казковий вплив на слухачів, а чудове виконання не залишилося без уваги.

(Аліна Каплій)

 

Урок єдності «Вічна і єдина наша Україна» підготували у бібліотеці №8. Була оформлена книжкова виставка «Книга єднає Україну». Історичний гід «Ти – одна і неподільна, Україно моя вільна» ознайомив присутніх зі славною історією нашої Батьківщини. Діти активно брали участь у патріотичній грі «В Україні я живу» та переглянули відео «Я – Незалежна твоя Батьківщина». Відбулася відверта розмова на тему: «Мій краю, я тобі бажаю!». Гості були активними та продемонстрували гарні знання з історії.

(Валентина Кизілова)

День інформації «Україна! Ти в світі єдина» пройшов у центральній бібліотеці для дітей Кіровограда. Який знак сучасної української символіки найдавніший? Як давно в Україні з’явився жовто-блакитний прапор? На ці та інші запитання учасники шукали відповідь під час літературної мандрівки «Допоки світить праведна зоря – шануймо рідну Україну!». Виставка «Україна – держава свободи і єдності» представила документи, які відтворюють палітру боротьби за незалежність і свободу України. Огляд виставки завершився вшануванням пам’яті загиблих героїв хвилиною мовчання. До уваги читачів також були представлені відео-перегляд «Утвердження незалежної держави», історичне досьє «Кольори, що дають надію», книжкова виставка «Історія України в казках і легендах», відео круїз «Мандруємо Україною!». Відбулися година спілкування «Я – українець і я цим пишаюсь» та конкурс-вікторина «Знай історію рідної держави».

Поетично-музичну імпрезу «Прийди до серця, Україно, благослови добром мене» влаштували в бібліотеці №4. Відвідувачі згадали відомих людей, з іменами яких пов’язані події державотворення. Ознайомилися з книжковою виставкою «Свята земля серпанку і калини», на якій були відображені різні етапи становлення української державності, широко розкрита тематика історії України. Захід супроводжувався ліричними віршами українських поетів та піснями про Україну.

 

(Надія Шейчук)

Наше місто. – 2015. – 3 вересня. – с.4