Ретро-кінозал у бібліотеці Ретро-кінозал у бібліотеці №6 влаштовує безкоштовний перегляд улюблених фільмів, яких уже не показують у кінотеатрах. Тут можна подивитися стрічки 50-х-90-х років минулого століття, побачити своїх улюблених героїв. Це драми і комедії, оперети і мюзикли, екранізації літературних творів. Під час переглядів можна обмінятися враженнями, переглянути виставки про акторів. Бібліотека запрошує всіх бажаючих другої та третьої суботи кожного місяця о 14.00 за адресою: вул.. Кірова/Гагаріна, 29/33. Телефон 24-12-88.

Історичний диліжанс «Яскраві жіночі постаті нашої історії» до Дня незалежності провів на засіданні жіночого клубу колектив бібліотеки №8. У боротьбі за незалежність брали участь переважно чоловіки. Тисячі сміливих, відважних українців не вагаючись віддали життя за Батьківщину. Але буде несправедливо промовчати про українських жінок, які ніколи не стояли осторонь суспільних процесів. Ми запропонували гостям згадати жінок, які присвятили своє життя боротьбі за незалежність України і назавжди увійшли до скарбниці нашої історії. Це княгиня Ольга, Роксолана, Анна Ярославна, Леся Українка, Ліна Костенко, Соломія Крушельницька, Марія Заньковецька та інші.

(Галина Юрченко)

Українцям – мир і спокій! Патріотичний діалог з такою назвою провели в бібліотеці №18 (101-й мікрорайон). Читачі поспілкувались на «Бібліолавочці» на вулиці перед бібліотекою. Говорили про різне. Хто винен у конфлікті на сході України та як його вирішити? Чи потрібні волонтери? Що кожен з нас може зробити для закінчення війни? У всіх було єдине бажання: нехай запанує мир і спокій у нашій багатостраждальній Україні!

(Віра Резніченко, завідувачка бібліотеки)

 

 

 

Із автографами авторів зібрано колекцію книг у центральній бібліотеці Кіровограда. Вона почала формуватися з 1971 року і налічує понад 70 видань. За кожним із них – своя історія. У дарчих написах в короткій формі розміщена історико-культурна інформація. На книжковій виставці «Бібліотеці з любов’ю» представлені видання з пам’ятними написами Павла Загребельного, Павла Глазового, Євгена Долматовського, Юрія Щербака, Ірен Роздобудько та інших. Кіровоградщина представлена творами Валерія Гончаренка, Антоніни Корінь, Олександра Жовни, Володимира Могилюка, Володимира Панченка та інших. Портретна галерея авторів буде періодично мінятися.

(Олена Федоренко, бібліотекарка)

«Тіні забутих предків» - один з найбільш дивовижних та витончених фільмів минулого століття. Цю поетичну повість на межі реальності та казки переглянули читачі бібліотеки №19. Близько трьох десятків глядачів, яких зацікавила картина, зібрав бібліотечний кінозал. Вони також дізналися про зйомки цього неповторного фільму Сергія Параджанова та перший показ, який відбувся 50 років тому.

Українські сучасні письменники від А до Я. Засідання юнацького клубу «КЛюЧ» відбулося у бібліотеці №2. Присутні переглянули слайд-презентацію «Сучасні українські письменники», прослухали лекцію-огляд «Смак нової української літератури», взяли участь у літературній вікторині «Сучасна українська література». Книжкова виставка-рейтинг «Українське слово проситься до тебе…» містить рекомендаційний список українських письменників сучасності та їхніх творів.

 

Наше місто. – 2015. – 27 серпня. – с.4.