Загадкові шкарпетки

Коли загубилася одна шкарпетка, то що ж робити з її самотньою парою? На це запитання дали відповідь учасники креатив-лабораторії «Лялькових справ майстрині» у бібліотеці №19. Діти із задоволенням долучились до заходу. Забули про комп’ютери та планшети і присвятили вільний час виготовленню іграшок. Найменші читачі вчилися пришивати ґудзики, зав’язувати вузлики, а також виготовляти волосся для ляльок та аксесуари. Роблячи іграшки зі шкарпеток, дитина починає мислити творчо, креативно, тому ляльки вийшли надзвичайно цікаві та оригінальні. З такими іграшками можна влаштувати імпровізований ляльковий театр. Потрібні матеріали є у кожного вдома, тому ніяких фінансових витрат така творча розвага не потребує.

«Світ захоплень». Клуб для творчо обдарованих дітей з такою назвою працює при бібліотеці №4. Вони – активні учасники усіх майстер-класів, вуличних акцій, флеш-мобів, творчих конкурсів, які проводяться працівниками бібліотеки. За їхньої активної участі здійснюється проект «Дизайн бібліотеки». Оформлено кілька інформаційно-креативних зон, виставок-інсталяцій для участі у конкурсі, оголошеному бібліотечною системою міста.

(Ірина Абрамова, завідувачка бібліотеки)

 

Свято дружби «Ми разом з книгою» відбулося в бібліотеці №15. 30 липня світова спільнота відзначає Міжнародний день дружби. Бібліотекарі познайомили присутніх на заході з резолюцією ООН, в якій підкреслюється важливість нової дати в справі зміцнення дружніх відносин між різними народами. Проводилися вікторини, конкурси, головоломки. Особливо сподобався дітям фейсарт у виконанні Вероніки Яковенко. Перемогли дружба та хороший настрій учасників.

Збережемо духовність. Працівники бібліотеки №4 запросили своїх відвідувачів пройти стежиною духовності «Володимир Великий – хреститель Київської Русі». Користувачі віртуально відвідали Михайлівський золотоверхий та Володимирський собори, Софію Київську, Києво-Печерську лавру та інші визначні духовні місця. Переглянули книжкову виставку-роздум «Джерела вічної духовності».

Марафон настільних ігор. Веселий ігровий день відбувся у бібліотеці №19 під девізом «Наповнимо Всесвіт радістю, щастям та добрими ділами»Насичена програма включала в себе турніри з шахів, шашок, лото, бою кораблів, монополії, ерудиту, різноманітних лабіринтів. Кожен міг принести улюблену гру з дому та навчити її правилам інших. Бажаючих взяти участь було так багато, що бібліотека всіх не вмістила, тому частину ігор провели просто неба. Граючи, діти знайомилися, спілкувались та веселились. І виявили бажання частіше проводити такі заходи у бібліотеці.

 

Наше місто. – 2015. – 30 липня. – с.4.