Колишні учні вітають учительку, яка залишила у їхньому серці слід на все життя

На адресу редакції надійшов лист від кіровоградки Наталії Анісімової, у якому вона розповідає про свою вчительку Ольгу Яківну Дацько. Жінка пише, що зовсім скоро педагог святкуватиме ювілей – 80-річчя. Тож від імені колишніх учнів щиро вітає її зі святом.

«Ольгу Яківну знають і поважають усі в мікрорайоні Завадівка, що на околиці Кіровограда, вона вчитель від Бога, - пише авторка листа. – Я пам’ятаю, з якою довірою ставилися до неї її учні. Кожне її слово було справедливим, красивим, звучним, вона відкривала такі грані життя і світу, про які ми навіть не здогадувалися. У моєму дорослому житті, коли доля повернула мене знову до рідної домівки і я стала працювати завідуючою бібліотеки-філії №10 Кіровоградської міської централізованої системи, Ольга Яківна дружньо підтримала мене, стала другом, порадником, активісткою бібліотеки, активною дописувачкою «Кіровоградки», яку читає вже багато десятиліть.

Ольга Яківна жила учнівським життям, інтересами й переживаннями, водночас залишалася дорослою, всезнаючою людиною. Майже 40 років віддала роботі з дітьми в рідній школі, де промайнуло і її дитинство і юність. Дуже любила своїх учнів, вчила любити рідну мову, виразному читанню, грамотному письму, виховувала почуття чесності, доброти, людяності. А ще вела літературний гурток, готувала учнів до різних конкурсів, на яких вони завжди здобували перемоги.

За сумлінну багатолітню працю неодноразово нагороджувалася почесними грамотами, грамотою Міністерства освіти України, має почесне звання «Відмінник народної освіти»

 

Любов Попович

Кіровоградська правда. – 2015. – 17 липня. – с.4.