«Слава Україні! Кропивницькому слава!» Найгучніша слава нашого міста пов’язана з ім’ям уродженця рідного краю – Марка Лукича Кропивницького. Він вражає багатогранністю свого обдарування: блискучий актор, драматург, режисер, співак, поет, композитор, антрепренер, педагог, театральний діяч. У бібліотеці №1 відбулася літературна вітальня «Жив з людьми, творив для людей» для п’ятикласників школи №29. Дітям цікаво було дізнатися про неоціненні заслуги Марка Кропивницького. Упродовж творчого життя він написав близько 50 п’єс. У його трупах виховано близько 100 високопрофесійних акторів і близько 20 режисерів. Знаменно, що саме в нашому місті Марко Лукич з групою талановитих акторів 27 жовтня 1882 року виставою «Наталка-Полтавка» відкрив нову сторінку української культури.

«Перший раз завітали до нас». Посвята в читачі першокласників шкіл «Мрія», «Вікторія – П» та №13 відбулася в бібліотеці №12. Для нових користувачів була проведена екскурсія по книгозбірні «Дім, який відкриває світ». Діти склали урочисту обіцянку читача бібліотеки, отримали читацькі квитки та пам’ятки «Як поводитися з книгою». Було весело і гамірно.

Свято вишиванки влаштували в бібліотеці №17. Літературно-музичну композицію відвідали в цей день понад 60 користувачів різного віку. Цього дня також нагородили учасників інтерактивної українознавчої гри «Соняшник».

«Хто малює ваші казки?» Ілюстрації в книжці – це щось дивовижне, чарівне і прекрасне. В цьому ще раз переконалися юні читачі бібліотеки №12. Вони завітали в книгозбірню на бібліоекспрес «Хто малює ваші казки?» Разом з бібліотекаркою Аллою Пономаренко діти вчитися дбайливо ставитися до книг, поважати людей, які створюють їх. Тепер вони вміють розрізняти ілюстрації, які допомагають розкрити зміст тексту.

Благодійний концерт для військовослужбовців із зони АТО, які перебувають на лікуванні в шпиталі, влаштувала громада Кущівки. В ньому взяла участь бібліотека №5. Дует «Анна – Марина» виконав пісні «Повертайся живим» та «Дай, Боже, сили нашим солдатам». Серця слухачів не залишилися байдужими при виконанні Анастасією Сулімовою пісні-молитви «Прошу в неба й землі». Лунали пісні «Темная ночь», «Я не здамся без бою», «А ми бажаємо вам добра». Відбувся концерт за сприяння депутата міськради Костянтина Лагоди. Бійці висловлювали свою вдячність гучними оплесками. Один військовий натхненно продекламував власний вірш про враження від подій в АТО.

 

Наше місто. – 2015. – 4 червня. – с.4.