Слово «мама». Як воно вимовляється французькою, вірменською, корейською, єгипетською та іншими мовами? Про це довідалися маленькі читачі центральної бібліотеки для дітей. Працівники книгозбірні познайомили із літературними творами про матерів, оформили книжкову виставку «Ім’я ангела – Мама», провели відео презентацію «Ти у мене у світі одна».

Мама, матуся, мамулечка. Ці лагідні слова звучали в бібліотеці №12. Це учні четвертого класу школи «Мрія» завітали на свято «Моя мама – наймиліша». Діти із захопленням розповідали про своїх матусь, читали вірші, познайомилися з книгами, народними легендами та музичними творами про мам. А окрасою свята стала конкурсна програма «Матусині помічники». Хлопчики та дівчатка складали букети для мам, готували продукти для борщу і навіть, чистили картоплю.

Пізнаємо Європу разом. День інформації на таку тему пройшов у бібліотеці №4. Для молодших школярів було проведено ігровий калейдоскоп «Парад країн Європи». Діти із задоволенням взяли участь у конкурсі малюнку на асфальті. Восьмикласники школи №32 стали учасниками розважальної гри «Європейські фанти» та здійснили заочне турне країнами Європи. Школярі виявили неабияку ерудицію та обізнаність щодо устрою, культури, архітектури та мистецтва Німеччини, Франції, Великобританії, Данії та інших європейських країн, а також віртуально відвідали зали найвідоміших музеїв Європи.

 

Наше місто. – 2015. – 21 травня. – с.4.