Янголи в терновому вінку. У бібліотеці №4 до річниці трагічних подій на Майдані відбувся вечір-реквієм «Із юності – в безсмертя». Зі сльозами на очах бібліотекарі розповідали дев’ятикласникам школи №32 про звитягу і жертовність українського народу.

Зима, що нас змінила. Героям Небесної сотні була присвячена патріотична година «Зима, що нас змінила, або 94 дні Євромайдану» в бібліотеці №21. Демонструвалися відео свідчення очевидців. Події, що відбулися з 19 по 22 січня 2014 року на Майдані, які називають «Кривавим водохрещем» назавжди залишаться в історії нашої держави як одна з найяскравіших сторінок боротьби народу за незалежність.

Мови рідної слова. Заходи до Міжнародного дня рідної мови пройшли у бібліотеках міста. Працівники бібліотеки №12 запросили учнів школи «Вікторія - П» на Відкритий мікрофон «Зачаруй нас розмовою – українською мовою». Передаючи мікрофон, діти брали участь у конкурсах. Щастя перемоги випало тому, хто краще знав українську мову! У бібліотеці  №1 діти взяли активну участь у вікторині «Мовограй» та конкурсі «Поетичні рядки про мову». У бібліотеці №21 маленьких шанувальників рідної мови запросили на літературно-лінгвістичну гру «Мови рідної слова – наче музика жива». Працівники бібліотеки №16 були у вишиванках і всім відвідувачам чемно пропонували спілкуватися українською.

«На те ми і люди, щоб добро творити». Під такою назвою відзначили День спонтанного прояву доброти в бібліотеці №12. Учні 3-4 класів школи «Вікторія – П» разом із бібліотекарем мандрували у країну Доброти та Ввічливості. Всі бажаючі взяли участь в акції милосердя «Допоможи тому, кому гірше за тебе», під час якої збирали кошти на лікування чотирирічної кіровоградки Марії Варич.

Будьмо знайомі – Європа. Ерудит-гру на таку тему провели в бібліотеці №9 для учнів школи №15. Було багато цікавих заходів. Калейдоскоп «Багатолика Європа». Заочна подорож «Столицями Європи». Інтелектуальна гра «Європейські асоціації». Вікторина – мандрівка «Європейські країни».

Зустріч із поетесою Іриною Хоменко відбулася у бібліотеці №5. Вона презентувала свою нову збірку поезії «Лист бумаги». До книги увійшли вірші, написані протягом 1995-2014 років. Присутні відзначили неабиякий талант поетеси.

 

Наше місто. – 2015. – 26 лютого. – с.4.