З нагоди Дня Соборності України пройшли заходи в книгозбірнях міста. Колектив бібліотеки №8 провів історико-літературну інформіну «Наша земля – Соборна Україна» з п’ятикласниками школи №1. Учні 1-3 класів школи «Ор-Авнер» у бібліотеці №12 дізналися про історію святкування Дня Соборності, переглянули презентацію «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг». За звання кращого знавця історії України змагалися учні у бібліотеці №4. Під час цих заходів у бібліотеках юні читачі відповідали на запитання вікторин, декламували вірші українських поетів, слухали пісні про Батьківщину. А додому взяли почитати книжечки про історію української держави.

 

Літературна розрада «Душа кричить словами вірша» у бібліотеці №18 ознайомила учасників із патріотичною поезією знаних українських поетів. Читачі декламували також власні ліричні твори. Марина Пархоменко свій вірш присвятила татові, командирові у зоні АТО. Усіх схвилювали його рядки: «Ты не плач, мамулечка, милая моя. С неба белым ангелом смотрю я на тебя. Засыпай, хорошая, и меня не жди. Приду я обязательно, как пройдут дожди».

(Віра Резніченко, завідувачка бібліотеки)

«Казкова країна коротунчиків». Літературний портрет у бібліотеці №1 був присвячений півсторіччю виходу останньої книги трилогії Носова «Незнайко на Місяці». Діти відповідали на запитання про життя і творчість автора. Прослухали огляд книг Носова, які є в бібліотеці, та переглянули уривок анімаційного фільму «Все про Незнайку». А найцікавішою була вікторина про Незнайка – веселого чоловічка з країни коротунчиків.

 

Наше місто. – 2015. – 29 січня. – с.3.