Бібліотечний калейдоскоп

«Різні дороги в безодню». Книжкову виставку-попередження на таку тему оформили в бібліотеці №8 у рамках заходу «Не дай СНІДу шанс». Також було проведено інформ-дос’є, з якого присутні дізналися про виникнення ВІЛ/СНІД, шляхи передачі ВІЛ та дії щодо уникнення хвороби.

Вперше до бібліотеки завітали вихованці дитсадка «Оленка». Працівники бібліотеки №4 розповіли про те, як просто стати читачами книгозбірні. Діти дізнались про роботу при бібліотеці клубу «Світ захоплень» для тих, хто полюбляє творити, майструвати, створювати цікаві речі своїми руками. А діти розповідали про свої улюблені книжечки та малювали казкових героїв.

День кольору хакі «На варті нашої безпеки» пройшов у бібліотеці №4. Протягом дня демонстрували відеоролики «Збройні сили України», «Українське військо: від давніх часів до сьогодення». Лунали козацькі та стрілецькі пісні, марші, думи. Присутнім розказали історію козацького війська. А також – про українських солдат на фронтах Другої світової війни та сучасних героїв АТО, які нині виборюють для України перемогу. А третьокласники школи №32 стали учасниками години мужності «Ми – славні нащадки козацького роду».

Про козацьке військо та його ватажків, військо за часів Київської держави, а також Збройні сили незалежної України розповіли читачам у бібліотеці №9. Активне обговорення у дітей викликав відеоряд про козацьку зброю, одяг та військові походи запорожців. У бібліотеці організована викладка «Сини української землі», на якій представлені книги та періодичні видання, що знайомлять дітей з історією українського війська з давніх часів до сьогодення.

Родина – як зірка єдина. Сімейне свято відбулося у бібліотеці №15 селища Гірничого. Третьокласники школи №22 прийшли разом зі своїми рідними. Діти віршами, піснями та танцями звеличували своїх батьків, низенько вклонялись бабусям і дідусям. Конкурс «Родинна злагода» продемонстрував, як добре діти й батьки знають інтереси та смаки один одного. Дорослі й діти відповідали на питання вікторини «Чи знаєте ви казки?».

Марафон дружби «Поспішайте робити добро» влаштувала бібліотека №8, що в Шкільному мікрорайоні. Учні спецшколи №3 взяли участь у конкурсі «Веселі та кмітливі» та грі «Словограй». А також переглянули мультсерпантин «Із книжки – в мультик» та відео мандрівку «Дива України». Діти з особливими потребами є постійними користувачами нашої бібліотеки.

(Валентина Кизілова)

 

 

Цукровий діабет – прикра хвороба, але не смертельна. Відомо чимало випадків, коли люди з цим захворюванням змогли прожити довге, повноцінне і наповнене сенсу життя, якому позаздрили б і декотрі здорові люди. Про це говорилося на зустрічі з лікарем-ендокринологом, яку організували працівники бібліотеки №9. Бібліотекарі підготували слайд-презентацію та тематичний огляд літератури.

(Олена Дворецька, завідувачка бібліотеки)

Книгомандри «Хто? Де? Як?» та літературно-музична композиція «І генії були дітьми» про Тараса Шевченка надовго залишили спогади у читачів бібліотеки №17. Конкурс декламаторів віршів, підсумкова вікторина, танець-подяка та виконання патріотичних пісень запам’ятаються усім, хто в ці дні відвідував книгозбірню.

 

Наше місто. – 2014. – 11 грудня. – с.14.