Бібліотек@ - світ нових можливостей

«Бібліотек@ - світ нових можливостей». Такий захід провела бібліотека №8. Читачі отримали навики, як знайти потрібну книгу бібліографічному покажчику та шукати інформацію в Інтернеті. Корисними для учасників була літературна відео-вікторина «І знову в мандри запрошують книги» та гра «Бібліотечне лото». Протягом дня у бібліотеці працювала «Віртуальна експерт-служба», де можна було отримати допомогу в пошуку інформації.

 

Чупакабра і Чаклун завітали до центральної бібліотеки Кіровограда. Діти люблять усе казкове та непередбачуване, обожнюють чаклувати та ставити запитання. До таких чомусиків-читачів, серед яких було багато учнів молодших класів школи №26, прийшли у гості дитячі письменники Іван Андрусяк та Олег Чаклун. Як посковзнутися і не впасти? Хто така Чупакабра? Як скупатися у Фонтані казок? Ось які серйозні теми обговорювалися! Іван та Олег спілкувалися з дітьми весело та легко. Розповідали про свою творчість, розпитували про улюблені іграшки. Діти раділи і сміялися. Їхні очі горіли від захоплення.

(Ірина Хоменко)

 

«Кулінарні фіглі-міглі». Засідання жіночого клубу відбулося в бібліотеці №9. Учасниці змагалися в конкурсі веселих господарок «Парад бутербродів». Бібліотекарі зробили огляд новинок, книг та періодики з цікавими рецептами. Відбулася презентація нової книги Марії Матіос «Кулінарні фіглі» та книги «Звичаї українців у народному календарі». Жінки обмінялися секретами приготування своїх фірмових бутербродів.

(Олена Дворецька, завідувачка бібліотеки)

Вчимося розуміти і поважати інших. Тренінг на таку тему пройшов у бібліотеці №5. Під час ситуативної гри «Життєві ситуації» користувачі дізналися, які саме якості має виховувати у собі людина, котра хоче бути толерантною. Вчилися аналізувати, приймати рішення, розвивати навички відповідальної поведінки при спілкуванні. Свої знання учасники використали, розгадуючи кросворд «Толерантність».

Тиждень біології пройшов у бібліотеці №16. Тематичні конкурси, вікторини та розважальні ігри, а також слайдова презентація «Чудеса живої природи» дали змогу учням поглибити свої знання.

 

Зустріч з гумористом Анатолієм Курганським влаштувала для своїх читачів бібліотека №17 у селищі Новому. Тепле та щире спілкування тривало за чаюванням. Анатолій Порфирович подарував книгозбірні свої найсвіжіші видання, а на згадку прочитав веселі та дотепні гуморески.

 

Наше місто. – 2014. – 4 грудня. – с.3.