Героями не народжуються – ними стають

Героями не народжуються – ними стають. Війна відкриває в людей все: від найгіршого до найкращого, від страху до героїзму і самопожертвування. До початку військового конфлікту на сході України Ігор Горовенко служив за контрактом в армії. У зону АТО поїхав добровольцем. Ігор був водієм-електриком радіостанції центру управління зв’язку загону спеціального радіозв’язку. Прикриваючи товаришів, він загинув смертю хоробрих. Колектив бібліотеки №7 оформив стенд «Героями не народжуються – ними стають». Тут помістили фото Ігоря і листівки про подвиг земляка.

«Що значить для тебе особисто бути патріотом України?» На це запитання відповідали учні школи №22 на інформаційній годині, яку для них провели працівники бібліотеки №15. Також вони мали змогу ознайомитися з Декларацією прав дитини та помандрувати правовими сайтами.

 

«Не дамо згасити свічу пам’яті». Така інформаційно-книжкова викладка експонується у бібліотеці №9. На ній представлені наукові, науково-популярні видання, історичні та архівні матеріали, які свідчать про штучно організований Голодомор – сталінський геноцид, спрямований на винищення українського народу.

«Цілюща криниця душі – рідна мова». Виїзну літературну вітальню за такою темою провела бібліотека сімейного читання №18 у групі «Ромашка» дитсадка №54. Малята слухали «Казку про мову», відгадували загадки, грали в ігри. Вихованці дитсадка збагатили словниковий запас народними прислів’ями про мову, пригадали народні звичаї, пісні та ігри. Провели флешмоб на тему «Наша мова калинова» та фотосесію. На основі фотографій буде створений плакат, що прикрасить групову кімнату.

 

«Чудака, їй-Богу». Після надрукованої усмішки під такою назвою в 1921 році Україна вперше почула про Остапа Вишню. Про кумедний і одночасно трагічний життєвий шлях гумориста користувачі бібліотеки №17 можуть дізнатися з ілюстративно-книжкової викладки «Остап Вишня. Країна веселої мудрості», присвяченої 125-річному ювілею письменника.

Усмішка як надія. До 125-річчя з дня народження Остапа Вишні у бібліотеці №13 представлена викладка літератури «Усмішка як надія», що пропонує твори письменника й книги про його нелегке життя. На долю письменника випала велика слава й великі труднощі, він пройшов університети ГУЛАГу, двічі чудом врятувався від смерті, але не втрачав оптимізму. Твори Остапа Вишні  - це витончений гумор, чудова мова, це класика української літератури. Кожен з відвідувачів бібліотеки за бажанням читав уголос присутнім улюблену усмішку Остапа Вишні.

 

Мистецтво бути читачем. У дитячій бібліотеці №12 відбувся день бібліографії. До уваги маленьких користувачів була представлена книжкова виставка «Всесвіт цікавих книг». Відвідувачі бібліотеки показали свою ерудованість у грі «Бібліо-гід», отримали поради та консультації з пошуку інформації за допомогою бібліотечних каталогів і картотек.

 

Наше місто. – 2014. – 27 листопада. – с.4.