2014.10.30 Бібліотечний калейдоскоп Тиждень безпеки дорожнього руху провела бібліотека №12. Більше сотні читачів-школярів узяли участь у ситуаційних іграх та конкурсах «Уважні пішоходи», «Уроки безпеки». Разом із Світлофором Моргайликом діти подорожували в Країну дорожніх знаків та навчали казкових героїв дотримуватися безпечної поведінки. Кожен з учасників міг «побувати» і водієм, і пішоходом, і велосипедистом. Набуті знання перевірили під час конкурсу малюнків «Правила дорожнього руху – твої правила».

 

Вікторія Пічкуренко, завідувачка бібліотеки

 

День краєзнавства провели для читачів працівники бібліотеки №4. Розпочався він із пішохідної екскурсії територією фортеці. Були оформлені краєзнавчі виставки «Мій рідний край – моя колиска», «Перлина краю степового», «Слави й доблесті край», фотовиставка «Стара фотографія розповідає». Серед вихованців гуртків міської станції юних техніків було проведено конкурс малюнків «Я люблю своє місто». Цікавою була екскурсія містом для школярів від Михайла Шульги, який розповів дітям багато цікавих та маловідомих фактів з історії Кіровоградщини.

Вогонь – не іграшка. Це тепер знають вихованці дитсадка №29. У бібліотеці №12 вони довідалися про пригоду дівчинки Олі, яка гралася із сірничком Спалахом. Подивилися мультфільм, відгадали загадки. І зрозуміли: із сірничками гратися не можна!

Дитяча письменниця Антоніна Царук презентувала свою книгу «Проліскові дзвони» на зустрічі з читачами бібліотеки №13. Другокласникам школи №14 сподобались твори про природу та улюблених домашніх тварин, віршовані казки. Поетеса провела з юними читачами гру «Придумай риму».

 

Наше місто. – 2014. – 30 жовтня. – с.14.