2014 10.23 Бібліотечний калейдоскоп

День краєзнавства провели на Кущівці працівники бібліотеки №5. Коло книгозбірні місцеві жителі побачили експонати нашого краєзнавчого музею. Підходили і цікавилися кахлями XIX ст., прасками на вугіллі або тими, які нагрівали на розжареній плиті, тощо. Про традиції побуту мешканців Кущівки, про ремесла, зокрема ковальську справу розповів краєзнавець Смотренко.

Засідання клубу «Ключ» провели в бібліотеці №2. Учасники переглянули відео про яскравих особистостей, січових керманичів – гетьманів та кошових отаманів. У вікторині на кращого знавця історії українського козацтва переможцем став учень ПТУ №8 Станіслав Анастасьєв. Чималий інтерес у юнаків викликала подарункова козацька шабля, з якою вони фотографувалися.

Правила мобільного етикету вивчали шестикласники школи №15 на тренінгу, який підготували для них працівники бібліотеки №9. Тренінг включав в себе ряд вправ, рольові ігри, обговорення, групові методи вирішення завдань. Основні правила мобільного етикету допомогли зрозуміти, де межа між особистою свободою спілкування і нормами соціальної поведінки.

У хоробрі козаки будем гратись залюбки! Щоб загартувати бойовий дух юних читачів та розповісти більше цікавого про подвиги войовничих предків, працівники бібліотеки №4 влаштували для відвідувачів турнір «Ми – козацького роду нащадки!». Юні козаки змагалися у спритності, швидкості, кмітливості та силі у козацьких забавах та веселих конкурсах.

Козацькі забави влаштували для своїх читачів працівники бібліотеки №13. Читальний зал прикрасили рушниками, скатертинами, старовинним посудом. Учасники були у вишиванках. Хлопці розділилися на курені «Хортиця» і «Чайка» та змагалися в конкурсах «Забава кашоварів», «Козацький спів», «Найсильніший козак». Дівчатка вболівали за них, вітали юних козаків піснями і частували варениками.

А ми не сумуємо! Калейдоскоп на таку тему провела бібліотека №4 для своїх читачів похилого віку. Молодші користувачі книгозбірні підготували невеличкий концерт. Був організований солодкий стіл, за яким лунали пісні молодості. Душевна розмова і добре слово звеселяли серце.

Вік першого кохання. Не всі в підлітковому віці можуть упоратися зі своїм першим коханням. На допомогу прийшли працівники бібліотеки №17 та провели з такими ось учнями пізнавально-розважальну програму «Вік першого кохання». Говорили про багатогранність дружби, любові та кохання. За допомогою тестів виявляли якими повинні бути ідеальний хлопчик та ідеальна дівчинка. Здивуванню класного керівника результатами тестів не було меж…

У світ кіно новинок здійснили подорож четвертокласники 31-ї школи за допомогою працівників бібліотеки №19. Дізналися історію виникнення мультиплікації, довідалися про традиційні та найсучасніші техніки створення мультфільмів, пригадали найкращі анімаційні фільми 2014 року. Змагалися за звання «Кращий глядач» у звуковій вікторині «Звідки пісня?». Великою інтригою для дітей став показ анонсів мультновинок 2015 року.

 

 

 

Наше місто. – 2014. – 23 жовтня. – с.14.