Мистецько-краєзнавчий турнір «Ти в серці вічна і єдина, моя маленька батьківщина» провели у бібліотеці №4. З історичного екскурсу школярі дізналися багато нових та цікавих фактів про видатних людей, що перебували в різний час у Єлисаветграді-Кіровограді, про архітектуру міста, яке називали маленьким Парижем. Присутні переглянули фотовиставку «Стара фотографія розповість» і фільм «Кіровоград. Місто, що здійснює мрії!». Завершився захід краєзнавчим турніром «Мій рідний край – частинка України».

 

Знання і таємниці на книжковій полиці шукали читачі бібліотеки №19. Працівники книгозбірні розповіли дітям про різноманіття довідкової літератури, презентували слайд «Довідкова література – скарбниця людської мудрості». Познайомили з новими ілюстрованими енциклопедичними українськими виданнями серій «Перо», «Махаон», «Пізнаємо світ разом». В інтерактивних іграх та завданнях «Хто швидше», «Розшифруй слово» закріпили набуті знання.

 

Тиждень творчості пройшов у бібліотеці №15. У рамках заходу відбулася презентація виставки майстрині «Єлисаветградського узвозу» Валентини Дробишевської «Життя у вишивці». Донеччанка Рената Тхагушева прочитала свої вірші, порадували виступами учні музичної школи №4. Ярослава Хаджинова представила створені власноруч вбрання для літературних героїв, а бібліотекарка Наталія Ситник показала власні картини з мушлів та прочитала вірші.

(Катерина Натальченко, завідувачка філії)

«Бібліотечний бульвар» організувала бібліотека №4. Користувались популярністю у відвідувачів краєзнавча фотовиставка  «Стара фотографія розповідає» та столик бук кросингу «Візьми, якщо хочеш! Віддай, якщо зможеш!». Учасники клубу «Світ захоплень» оформили виставку вишитих картин та провели майстер-клас із виготовлення патріотичного браслету і блакитно-жовтої квітки з бісеру. Учасники вікторини «Книга. Бібліотека. Читач» за правильну відповідь отримували по цукерці. А на кольоровому «Бібліопаркані» відвідувачі охоче залишали свої побажання книгозбірні та її працівникам.

 

Звичаїв багато, а Україна одна. Предмети домашнього вжитку, виставлені в бібліотеці №17, приїхали до Кіровограда з різних регіонів нашої країни. Їх об’єднує одне – вони несуть тепло рук жителів української землі. Бібліотекарі підготували цікаві розповіді про далекі подорожі карпатських ляльок-мотанок, подільських горнят, кримських черпаків та глеків.

 

Читати круто! «Бібліотека – це модно, престижно, романтично!». Так називалась екскурсія в бібліотеці №8. Другокласники школи №16 взяли участь у флешмобі «Читати круто!» та у вікторині «Книжкова веселка». А також побували в ролі бібліотекаря в дублер-шоу «Бібліотекар на годину» та ознайомилися з новинками українських видавництв.

Привітати працівників бібліотеки №12 з професійним святом прийшов маленький читач, третьокласник школи «Мрія» Валера Бєланов. Хлопчик подарував для бібліотеки чудові вироби з бісеру, які він створив разом з мамою – майстринею Тетяною Бєлановою.

Переможцями дитячих змагань на велосипедах у дендропарку стали читачі бібліотеки №14. А завідувачка книгозбірні О. Тесцова показала прекрасний результат у заключному заїзді під назвою «Супермама».

 

Разом з книгою відкривали світ члени клубу Веселі Пізнайки та допитливі Чомучки у бібліотеці №19. Учні школи №31 відповідали на чарівні запитання королеви Казки та показали флешмоб «Бібліотека – це ми!»

 

День відкритих дверей провели у Центральній бібліотеці для дітей. Бібліотекарі підготували для своїх читачів книжкові виставки та перегляди, літературні конкурси та ігрові вікторини. Проведено акцію безкоштовного запису дітей до бібліотеки. Пощастило і забудькуватим читачам. Для них організували акцію «Прощення боргів». Флеш-моб «Зупинись, почитай!» став фінальним акордом.

 

Знайомство з електронними ресурсами: веб-сайтом та базами даних книгозбірні влаштували в бібліотеці №16 для учнів ліцею №8 та гімназії №9. Школярі взяли участь у літературній вікторині та в опитуванні «Бібліотека очима читачів».

 

Конкурс ерудитів «Мандруємо книжковим містом» та конкурс «Скоромовка язика ламає, проте вимови навчає» організували для читачів у бібліотеці №12. Участь у заходах узяло багато давніх друзів книгозбірні – школярі та студенти педуніверситету.

«Музика осені» - ліричний круїз на таку тему організувала бібліотека №8 на засіданні жіночого клубу цікавих зустрічей. Поетеса Ірина Хоменко розповіла про свою творчу діяльність і прочитала ліричні вірші. Учасники круїзу говорили одне одному теплі слова, підбадьорували, бажали миру, добра та любові.

 

Наше місто. – 2014. – 9 жовтня. – с.14.