Не залежить доброта від зросту! Казкові герої – члени клубу «Веселих Пізнайок та допитливих Чомучок» бібліотеки №19 висадилися десантом у дитсадок № 62 «Супутник». Разом з бібліотекарями навчали дітей доброті, щирості, любові до навколишніх. Малята охоче брали участь у різноманітних конкурсах та вікторинах: «З якої казки?», «Чарівна скринька», «Впізнай героя казки». А найбільше захоплення у дітей викликав конкурс «Намалюй Колобка». Учасники клубу підготували казку «Теремок» для дітей, а вони з великою радістю її переглянули. На згадку бібліотекарі подарували цікаві розмальовки казкових героїв разом із візитками бібліотеки.

 

Hand made із пляшок. «Вироби, що зберігають тепло людських рук». Творчу майстерню на таку тему провела бібліотека №8 на засіданні жіночого клубу. Модний і популярний нині hand made. Дослівний переклад з англійської – «руки роблять». Тобто «зроблено вручну». Ось цим і займалися гості бібліотеки. Зі звичайних пластикових пляшок своїми руками виготовили безліч цікавих арт-об’єктів. Переглянули відео з покроковими практичними порадами. Дещо бібліотекарі показували, а дещо користувачі самі фантазували. І на своє здивування отримали різноманітні квіти, бджілок, лілії, домашніх тваринок, вази для квітів. Непотріб перетворився у витончені вироби, які зберігають тепло людських рук.

 

(Олена Холоденко, бібліотерка)

 

«Хто я?». Під такою назвою пройшла гра-тренінг у бібліотеці №18. Діти сиділи на «Бібліолавці» перед бібліотекою і намагалися краще пізнати себе та своїх друзів. Бібліотекарі допомагали з’ясувати, у чому присутні схожі, у чому різні. Діти слухали легенду про Істину в серці людини, грали в рухливі та творчі ігри: «Скажи комплімент», «Розкажи про себе», «Створи себе сам». Після мозкового штурму склали правила, які допоможуть уникнути непорозумінь при спілкуванні. Адже кожна людина не приходить у світ досконалою, все життя – це постійний розвиток, пізнання і формування свого «Я».

 

Віра Резніченко, завідувачка бібліотеки