Розваги в Мережі запропонували своїм читачам у бібліотеці №19. Старшокласники школи №21 з допомогою бібліотекаря ознайомилися з різноманіттям відеоігор, дізналися історію їхнього винайдення. А найцікавіші ігри були презентовані їхніми друзями, які заздалегідь до цього підготувалися. Захопили глядачів олімпіади геймерів «Всесвітні кіберігри» та здивували цікавинки Інтернет-всесвіту.

 

День мистецтв організувала бібліотека №21 для вихованців дитячого закладу «Зоряний». Діти оглянули виставку робіт учнів художньої школи ім. Осмьоркіна. Взяли активну участь у «кольоровій» вікторині. На майстер-класі з простої чорної плями намагалися створити витвір сучасного мистецтва. Кольори веселки здобували грою у дартс із повітряними кульками, наповненими фарбами. Та  найбільше зацікавило всіх створення колажу «Хай завжди буде мир».

 

Казкову мандрівку «Скарбничка чарівних казок Пушкіна» провели до дня народження поета бібліотекарі філії №1 для вихованців оздоровчого табору школи №29. У мандрах за турами «Загадковий», «Чарівний», «Фольклорний» діти активно брали участь у різних конкурсах. А в кінці казкової подорожі їх чекали солодкі призи.

 

Правову абетку «Закон про мене – мені про закон» підготував та провів з учнями школи №3 колектив бібліотеки №8. Діти переглянули слайд-презентацію «Молодість: права, гарантії, захист», взяли активну участь у грі-бесіді «Великі права маленької людини». Переможці конкурсу малюнків «Конституція в моєму житті» отримали заохочувальні призи.

Валентина Кізілова,

завідувачка бібліотеки

 

Дитячі змагання на велосипедах у Дендропарку організувала бібліотека №14 разом із вело клубом «Там, де ми». 113 учасників віком від трьох до десяти взяли участь у велогонці. Кожен учасник отримав гарні призи. У заключній частині на велосипедах змагалися мами, серед них були і бібліотекарі.

 

Комп’ютерну азбуку вивчали у бібліотеці №12 першокласники школи №8, які відпочивають у шкільному літньому оздоровчому таборі. Пізнавальна гра допомогла дітям ознайомитися з комп’ютером. Вони взяли участь у різних вправах, які завершилися мозковим штурмом «Що я повинен знати про Інтернет». Задоволені дітлахи подякували бібліотекарям за веселу пізнавальну ігрову програму та солодкі призи.

Який птах найкрасивіший, найвище літає чи має найдовшого дзьоба? Про це тепер знають вихованці літнього оздоровчого табору школи №8. Адже вони були на каравані вражень «Рекорди у світі птахів» у бібліотеці №12. Діти подивилися презентацію «Впізнай мене», відгадували загадки, грали в ігри, брали участь у театральному конкурсі та співали всім знайомі пісеньки про пташок. Найбільше всіх вразив відеофільм «Найгарніші птахи планети», адже таку красу рідко коли зустрінеш в житті.

 

 

Наше місто. – 2014. – 19 червня. – с.4.