«Віддамо цей світ дитині»

 

Літературно-мистецька акція на таку тему пройшла у бібліотеці №4 для учнів школи №32. Школярі взяли участь у «Казковій правовій вікторині», був майстер-клас із виготовлення вітальних листівок від Надії Крючкової. Працівники бібліотеки побажали всім миру, добра, злагоди, взаєморозуміння.

Ірина Абрамова, завідувачка бібліотеки

 

Святкова мозаїка «Берег дитинства – світла надія» пройшов у бібліотеці№8 з учнями початкових класів оздоровчого табору «Сонечко». Були казкова вікторина, розгадування загадок, майстер-клас із малювання «Світ барвистий, веселковий». Діти переглянули пізнавально-розважальну слайд-презентацію «У мандри запрошують книги».

Галина Юрченко, бібліотекарка

 

Я маю право жити на Землі, творити, дихати, навчатись. Такі слова стали лейтмотивом свята у бібліотеці №12. Школярі переглянули презентацію «Права дитини». Дуже серйозно хлопчики та дівчатка писали побажання дітям з різних країн. Бібліотекарі підготували велику програму з вікторинами, конкурсами, загадками та іграми. Діти співали, читали вірші, танцювали. У кінці свята хлопчики та дівчатка отримали в подарунок цукерки.

 

Наполегливо вивчати Правила дорожнього руху вирішили вихованці літнього оздоровчого табору при школі «Мрія». У бібліотеці №12 вони взяли участь в ігровій програмі «Екзамен світлофора Моргайка». Хлопчики та дівчатка познайомилися з «Пригодами Кози, що правил дорожнього руху не вчила», взяли участь в іграх, вікторинах, переглянули презентацію «Правила маленького пішохода».

 

На конкурс «Знавців Пушкінських казок» запросила бібліотека №21 вихованців табору відпочинку «Зоряний» при школі №19. Кіт Учений передусім перевірив знання біографії поета. Наступний тур «Поясни слово» змусив звернутися до словників та енциклопедій. У літературному лото «Хто більше?» п’ять команд змагалися за краще знання змісту казок. Усі команди отримали в подарунок книги з казками Пушкіна.

 

У гостях у пожежників побували учні табору «Бригантина» школи №31 разом із працівниками бібліотеки №19. Ознайомилися з нелегкими буднями служби пожежних-рятівників, повторили правила протипожежної безпеки та поведінки в надзвичайних ситуаціях. Пожежники показали автомобілі, захисне спорядження рятувальників, бойовий одяг та технічне обладнання для гасіння пожеж. Дітей цікавило, де вчаться на пожежників, які предмети потрібно добре знати при вступі. Найбільше здивування викликала інформація, що пожежнику потрібно не тільки швидко одягатися і бігати, а й добре знати хімію, фізику.

 

 

Її величність казка запросила у бібліотеку №19 маленьких жителів мікрорайону Космонавтів та учнів шкіл №18 та №31. Разом із казковими героями діти уважно слідкували за подіями в чарівному лісі та пригодами його мешканців. Виставу підготували наймолодші читачі з клубу «Веселих Пізнайок та допитливих Чомучок», що діє при бібліотеці. Учасники шоу активно змагалися в інтелектуальних та веселих конкурсах від Попелюшки. Найактивніших Червона Шапочка запросила на музичний спортмайданчик. Окрасою заходу стали музичні номери у виконанні переможців багатьох дитячих музичних фестивалів колективів «Об’єднаймо дітей планети» та «Степові джерела».

 

Свято дитинства у бібліотеці №15 для учнів школи №22 було насичене іграми, вікторинами, слайд-презентацією. І подорожами до чарівних островів «Любителів книги», «Чарівних майстрів», «Справжніх талантів», «Казкових художників. На острові мрій» діти відпустили в небо повітряні кульки зі своїми мріями про мир, єдність, любов, дружбу і щасливе дитинство.

 

 

 

Наше місто. – 2014. 12 червня. – с.4