«Я люблю свою бібліотеку»

 

В цьому призналися учні шкіл №№10 та 37 своїй бібліотеці №17 на зібранні бібліотекарів міської централізованої системи. Цього дня зберігачі книг говорили про залучення молоді до читання книжок. Визначали десять трендів розвитку бібліотеки для молоді. А також виготовили листівки, які рекламували основні напрямки роботи тієї чи іншої бібліотеки.

Катерина Салтан, завідувачка бібліотеки

 

Про шкідливість куріння говорили у бібліотеці №1 із семикласниками школи №29. Діти активно брали участь у бесіді, вправах «Якщо знаєш, то чому куриш?», «Пасивне куріння та повага до себе», у вікторині «Жарт у відповідь». Підлітковий вік сповнений експериментів, а дорослі мають допомогти підліткам пережити цей період з мінімальним ризиком для їхнього здоров’я й життя зараз і в майбутньому.

 

Потяг країною Мрій. Незвичні екскурсії провели бібліотекарі №19 для учнів другого класу школи №18. Дітям запропонували помандрувати казковим потягом. Щоб отримати квиток на бібліотечний експрес, треба було відповісти на запитання «провідника». Станціями були відділи бібліотеки - Казкова, Довідкова, Таємна та Вайфайна. Потяг рушав далі за умови виконання певних завдань та конкурсів: «Книги-ліліпути, і не тільки…», «Як народжується книга», «Яка я гарненька, коли я новенька», «Крокодил».

 

 

 

Попрощалися з букварем і стали читачами. Першокласники школи «Мрія» у співпраці з бібліотекою №12 влаштували свято прощання з букварем. Школярі демонстрували свої знання, брали активну участь у рухливих іграх, танцювали і розважалися. Бібліотекарка перевірила, як діти засвоїли букварик, та вручила кожному посвідчення і солодкі подарунки. А ще в цій бібліотеці відбулася урочиста посвята в читачі. Цього разу посвяту приймали учні перших класів шкіл «Мрія», «Вікторія», №13. Вони продемонстрували свою винахідливість, ерудованість та знання літератури під час конкурсів «Гра з кошиком», «Відгадай загадку», «Підбери до слова риму». Діти склали урочисту обіцянку читача бібліотеки, отримали пам’ятки «Як поводитися з книгою» і здобули право стати читачами бібліотеки.

 

Наше місто. – 2014. – 29 травня. – с.3.