Наприкінці минулого року в книгозбірні селища Нового відбулася творча зустріч під назвою «Селище Нове – колиска твоя і моя».

На неї було запрошено відомого кіровоградського сатирика Сергія Колеснікова, а також поетів селища Тамілу Лютенко, Олександра Коваленка, Віктора Грищука, Валентину Саєнко, читачів та прихильників творчого слова, зокрема Ларису Порсєву.

Сергій Анатолійович розповів про свій творчий шлях, поетичний доробок, натхненно читав власні сатиричні твори. Присутні давно так щиро не сміялися. І дякували поетові за змістовну розповідь та веселий настрій. Завідувач бібліотеки Людмила Хлєбнікова вручила йому пишний букет осінніх хризантем. Потім свої вірші читали наші поети – про селище Нове, про осінь, про кохання.

Талановитий бард Віктор Грищук під гітару співав власні пісні. А потім за ароматним чаєм тривали дружні розмови. І всі згадували про рідні місця. Бо для кожної людини немає ріднішого й дорожчого місця за те, де народився і де пройшли найкращі незабутні роки дитинства. З роками пам’ять тривожить душу, спогади спливають і розсіваються, як ранковий туман.

Багато теплих гарних слів було сказано і про поетів-земляків, яких уже немає серед нас. Це – Леонід Коцар та Леонід Чорний. Хорошу пам’ять лишили по собі хлопці. Вони світилися і гріли інших своєю любов’ю. Були безкорисливими, чесними та порядними людьми. Вічна їм пам’ять…А за вікном шелестіла золотавим листям осінь. Всміхалися червоними кетягами горобини. Сонечко кидало свої короткі промінці на стіл, де красувалися у вазах вишукані ікебани.

Після приємного спілкування з хорошими людьми душа наповнюється світлими, позитивними емоціями, яких часом так не вистачає зараз у нашому житті. І ми з нетерпінням чекаємо нових поетичних зустрічей!

 

Читачі бібліотеки

Л. І .Порсєва, Т.В. Лютенко, В.П. Саєнко

 

Новенський вісник. – 2014. - №2/92, травень. – с.4.