До сумної річниці Чорнобильської катастрофи в бібліотеці №2 оформлена книжкова виставка «Зірка Полинь – наша біль і печаль». На засіданні юнацького клубу «КлюЧ» десятикласники школи №31 згадали твори українських письменників на чорнобильську тематику. Поетеса Лариса Кокіна, автор пісні «Ой, Чорнобиль», презентувала вірш «Героям Чорнобиля».

 

(Наталія Верозуб, завідувачка бібліотеки)

Чорнобильський квітень. Година пам’яті у бібліотеці №17 дала можливість поспілкуватися учням школи №10 з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС. Наталія Бєляєва та Володимир Кравченко розповіли школярам про трагедію, яку пережила Україна 28 років тому. А у бібліотеці №4 провели екологічний репортаж «Чорний досвід Чорнобиля» для четвертого класу школи №32. Під час заходу показували слайд-презентацію «Гіркий урок Чорнобиля» та відео сюжети. Експонувалась книжкова виставка-реквієм «Пропусти Чорнобиль крізь серце».

Сеанс книготерапії провели у бібліотеці №19 для вихованців дитячого садка №67. Сучасними лікувальними засобами стали веселі казки, вірші, відеозапитайка, а також огляд сучасних дитячих книжок. Щирі посмішки та гарний настрій – результат книжкової терапії.

 

 

Духовна вітальня відбулася у бібліотеці №8. На цьому заході розповіли історію святкування Великодня. Була нагода перевірити свої знання у вікторинах, іграх, конкурсах. За чашкою чаю відвідувачі смакували випічкою, обмінювалися рецептами. Усі набралися позитивних емоцій.

 

(Галина Юрченко, бібліотекарка)

 

«Зона уваги: чиста вода». Слайд-лекція для школярів на таку тему пройшла у бібліотеці №5. Учням розповіли про проблеми питної води і водного середовища нашої планети. Діти розгадали шифрограму та продекламували акровірш про воду. Вправа «Ситуація» продемонструвала екологічні наслідки необдуманих дій на природі та біля водойми. Присутні ознайомилися з виставкою-інсталяцією «Земля – наш спільний дім» та взяли участь у конкурсі малюнків. Наймолодша читачка бібліотеки Іра Сергієнко сказала: «Завдяки воді наша Земля така прекрасна».

 

Наше місто. – 2014. – 1 травня. – с.3.