«Коли ще не було Internety». День бібліографії на таку тему пройшов у бібліотеці №19. Наймолодші читачі під час екскурсії «Книжковою країною» переглянули сучасні дитячі новинки: книжки-розкладанки та книжки-іграшки. Здивували школярів дизайнерські книжкові шедеври:книги з дірками, тунельні книги, книга-нічник, книга-приправа, куховарська книга. П’ятикласники школи №31 змагалися за титул «Магістр інформаційного пошуку», демонструючи знання та уміння самостійно працювати з довідковою літературою. Для учнів старших класів бібліотекарі підготували добірку бук трейлерів «Літературні хіти року».

 

Тренінг «Навчальні заклади міста запрошують» провела бібліотека №12 для старшокласників гімназії №9. Юнаки та дівчата познайомилися з рейтингом найпопулярніших професій, взяли участь в різноманітних вправах, тестах, іграх та вікторинах. Зацікавив випускників виступ члена приймальної комісії училища №9 Ольги Малахової, яка розповіла про правила прийому на навчання, про умови проживання та пільги, передбачені законодавством для учнів та випускників училища.

 

Зустріч-діалог «Екологія – глобальна проблема сучасності» відбулася в бібліотеці №16. Голова  обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Лісова детально розповіла старшокласникам ліцею №8 про сучасний екологічний стан нашого міста та області. Присутні переглянули слайдову презентацію «Збережемо життя на Землі» та послухали про книжкову виставку «Наша планета – живий світ».

 

(Наталія Чернявська, бібліотекарка)

 

 

Віртуальну мандрівку країнами Європейського Союзу запропонували п’ятикласникам школи №32 працівники бібліотеки №4. Діти взяли участь у країнознавчому калейдоскопі «Парад країн Європи». Учні активно відповідали на запитання вікторини «Що ти знаєш про країни Європи?», брали участь у літературних іграх.

(Ірина Абрамова, завідувачка бібліотеки)

 

Наше місто. – 2014. – 17 квітня. – с.3.